Spanyol Kupa

Duplázás után mesterhármas Messitől

Az argentin csatár vezértletével 5-0-ra verte a Barcelona a Betist a kupában

Nehézkesen indult be a gólgyártás a Király Kupa negyeddöntőjében a Barcelona-Betis párharc első mérkőzésén. Sőt, a vendégeknek is sok lehetőségük volt a vezetés megszerzésére. Balszerencséjükre mind Ruben Castro ellőtt adódott, aki nagyon nem érezte a kaput szerda este. A másik oldalon viszont az Aranylabdát másodszor is megszerző Messi vezérletével csak összejött a gálázás, és el is dőlt a továbbjutás.

Iniesta, Messi és Xavi a Betis elleni kupameccs előtt az argentin második Aranylabdájával

A találkozó előtt köszöntötték az Aranylabdát hétfőn átvevő Messit a Camp Nouban, de nem feledkeztek meg a dobogós csapattagokról, Xaviról és Iniestáról sem. A közös fotózás után a Barcelona gyorsan meg akarta mutatni, hogy miért uralta a FIFA zürichi gáláját, de nem tudták megszerezni a vezetést. Sorra jöttek a helyzeteik, de mind kimaradtak. Szerencséjükre ugyanígy járt a Betis is, pedig nekik is voltak lehetőségeik. Ez a védőket annyira bosszantotta, hogy Piqué és Dani Alves kishíján tetlegességig fajuló vitába keveredett. Volt magyarázás, mezhúzás, csapkodás, mutogatás. A pofon szerencsére elmaradt.

A folytatásban megint inkább a játékkal foglalkoztak, és Villa lesgólja után a 44. percben Messi szabályosan is bevette a vendégkaput. Iniesta passzából szépen emelte át a kapust. (1-0)

Gyorsan akart válaszolni a Betis, de Ruben Castro bombája a keresztlécen csattant. A fordulás után is ő került először helyzetbe, de ekkor meg Pinto védett bravúrosan.

A vendégek a 62. perc után törtek meg. Ekkor Messi előbb a kapusba lőtt, de visszapattant hozzá a labda, és másodszor már a hálóba talált a lábak között. (2-0)

Újabb tíz perc múlva megvolt a klasszikus mesterhármasa is: Xavi indításából egyedül lépett ki, és ezúttal simán el tudta pöccinteni a hálóőr mellett a labdát. (3-0)

Dani Alves nagyon akart magának egy gólt, de csak Pedróval tudott lövetni. A 76. percben a jobbhátvéd a Betis tizenhatosán belül cselezgetett, de mivel nem jutott tiszta lövőhelyzethez, legurította a labdát a spanyol csatárnak, aki bevágta azt a léc alá. (4-0)

Tökéletessé Keita tette a Barca-hívek számára az estét, de inkább Iniesta teljesítményét kell kiemelnünk, aki az alapvonalról fantasztikusan emelt a középpályás fejére. (5-0)

A fölényes győzelemmel szinte biztosan eldőlt a továbbjutás, a visszavágón valószínűleg a fiatalok kapnak majd lehetőséget a Barcelonában, akik többek között a Rubin Kazany ellen már bizonyították a BL-ben, hogy lehet rájuk számítani.

Eredmények, Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

Barcelona-Real Betis (II.) 5-0 (1-0)
gólok: Messi (44., 62., 73.) Pedro (76.) Keita (83.)

Korábban játszották:
Villareal-Sevilla 3-3

Csütörtökön játsszák:
Almeria-Deportivo La Coruna 20:00
Real Madrid-Atlético Madrid 22:00