NB I

Abwót Nigériából pótolja a Lombard Pápa

Véber György együttese még a hétvégi teremtornára készül a héten, azután pedig magaslati edzések várhatók.

PápaAz élvonalbeli csapatok közül utoljára a Lombard Pápa csapata kezdte el a felkészülést. Véber György vezetőedző ezen a héten csak rávezető edzéseket tart a hétvégi teremtornára fókuszálva.

„ Ez egy ilyen rávezető hét lesz, kicsit felkészülve a hétvégi teremtornára is. Onnan Erdélybe megyünk egy hétre, ahol azokat az alapokat rakjuk le, amikre majd a hátralévő két hét kemény munkája fog épülni. Az alap állóképesség megszerzése lesz a cél, amire aztán az a fajta dinamikus munka épülhet, amit elterveztem. Elsősorban tehát délelőttönként erőnléti tréningek lesznek fenn a magaslaton, délután pedig a csíkszeredai műfüves pályán edzünk majd. Aztán január 16-ig tart majd a napközis rendszerű felkészülés, és úgy gondolom, az Újpest elleni Magyar Kupa visszavágó mérkőzésre már teljesen kihegyezett állapotba kerül a csapat. Utána pedig egy héttel folytatódik a bajnokság” – vázolta a felkészülési terveket a fiatal szakember a naplo-online.hu-nak.

Az egykori újpesti közönségkedvenc beszélt a játékoskeret változásairól is. Az őszi csapatból hét emberre nem számít a szakvezető, a Lengyelországba igazoló Abwo pótlása viszont megoldottnak látszik.

Novemberben egy hetes listát adtam le a vezetőknek, akikre nem számítanék a jövőben. Egyelőre három játékos ment el, de Erdélybe már csak az fog elutazni a csapattal, akivel számolok. Az érkezőkkel kapcsolatban egy nigériai fiút várunk, aki már igazából a mi játékosunk, csak még nem érkezett meg. Az előzetes információk szerint Abwóhoz hasonló gyorsasággal rendelkezik, fizikumban pedig még kissé talán erősebb is. Persze az, hogy valójában milyen kvalitásai vannak, majd akkor fog eldőlni, ha már itt lesz velünk és látjuk mozogni a pályán, illetve edzőmérkőzésen” – jegyezte meg a 41 éves tréner.