Ferencváros

Veronnal szerződést bontottak, zajlik a felkészülés

A hétvégi szegedi teremtorna után Erdélybe utaznak a zöld-fehérek edzőtáborba

A Ferencváros is január második hetében kezdte meg a felkészülést az NB I tavaszi szezonjára. Az első napok felmérésekkel teltek, hétvégén teremtorna, utána pedig erdélyi edzőtábor vár a csapatra. Az edzőmeccsek sorozatát január végén kezdik - mondta Prukner László az nsotv-nek. A vezetőedző szerint sok változás nem szükséges a keretben, maximum 2-3 új játékos érkezhet, illetve azoktól, akik nem feleltek meg ősszel, megválnak. Így a csapat szerdán az argentin Iani Veronnal bontott szerződést.

FTC-címerAz ftc.hu tájékoztatása szerint Iani Veron nem élt a klubnál kapott lehetőséggel, ezért szerződést bontottak vele. Az argentin játékos az angol Sam Stockley, a kanadai Igor Pisanjuk és a spanyol Ivan Labrado után a negyedik távozó a zöld-fehéreknél.

Prukner László szerint egyébként nincs szükség komoly változtatásokra a keretben, megfelelő szintű munkával akár még az őszi teljesítményükön is tudnak javítani. "Nem sok játékos fog érkezni, maximum kettő-három. A vérfrissítés mindig minden csapatra ráfér, de a Ferencvárosnak most lehetősége sincs arra, hogy megváltoztassa a keretét, és indokoltnak sem tartom. Ha fegyelmezetten tudunk dolgozni, és együtt tudunk maradni, akkor előre fogunk tudni lépni az őszi önmagunkhoz képest játékban. Nyáron is azt mondtuk, hogy mindig a következő mérkőzést szeretnénk megnyerni, és ez most is így van. Természetesen annyival előrébb járunk, hogy egy fél szezon mögöttünk van, és látjuk, hogy a csapat mire képes, de a szerencsefaktor meghatározó lesz tavasszal is" - mondta a szakvezető az nsotv-nek.

A vezetődedző a csapat előtt álló feladatokra is kitért. Elmondta, hogy az első hét nagy része különböző felmérésekkel telik, majd hétvégén a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság szegedi selejtezőjén vesznek részt. Ezt követően Erdélybe utaznak eedzőtáborba, ahol a játékosok erőnlétének fejlesztése lesz majd a középpontban. Ez után kezdődik az edzőmeccsek sorozata, és februárban még egy edzőtábort szeretnének szervezni, ahol szintén sorozatos edzőmérkőzéseken fejlesztenék a csapat játékát.

A Prukner László által említett felmérésekről és az első napokról néhány játékos is nyilatkozott az ftc.hu-nak. Józsi György szerint megbeszélték, hogy mit vár a szakmai stáb a csapattól. "Egy fizikai erőfelmérővel kezdtünk, volt futás, majd egy kis foci is. Délután aztán egy közös beszélgetésre került sor a szakmai stáb és a játékosok között, elsősorban a jövő volt a téma, az, hogy miben kell változtatni, mit vár tőlünk a szakmai stáb. A héten már focizunk is, várjuk a szombati teremfocit, egyértelműen szeretnénk továbbjutni."

Rósa Dénes a kedden tartott pszichológiai tesztről, és az első erőnléti edzésekről mesélt a klubhonlapnak. "A pszichológiai teszten többek között 300 kérdésre igennel vagy nemmel kellett válaszolni, de volt rajzolás is, ami a kreativitásunkat mutatja meg, emellett volt gyakorlati rész is a teszt során. Utána erőnléti teszt szerepelt a programban, az úgynevezett inga teszt, 10, 20, 30 méteres futások voltak. Délután a Normafán jártunk, az edzői stáb összeállította a pulzustartományt, ami most még viszonylag tág volt. Bizonyos határokon belül mindenki eldönthette, hogy milyen intenzitással fut, én a 45 perc feléig közepesen, utána pedig a felső tartományban futottam."

A 100% Fradinak értékelte a zöld-fehérek eddigi teljesítményét a csapat korábbi játékosa és edzője, Zoran Kuntic. A korábbi kiváló támadó teljes elismeréssel nyilatkozott a jelenlegi vezetőedzőről: "Prukner László munkája nagyon meglátszik a Fradin, azt gondolom, hogy nagyszerűen készítette fel a csapatot a bajnokságra, és menet közben is jól avatkozott közbe. Ő egy igazi munkamániás edző, meglátásom szerint a maximumot hozza ki a csapatból. Mindezek alapján nálam teljes mértékben realitásoknak megfelelő a csapat helyezése, és a játék is tükrözi azt, hogy a táblázat felső régiójában van a Fradi."

Kuntic ugyanakkor azt is kiemelte, hogy szerinte a támadósorban erősítésre lenne szüksége a Ferencvárosnak. "A játékoskeret minősége jó, ügyes futballisták alkotják a Fradit. Marek Heinz minden tekintetben nagyon kimagaslik, az ő játékintelligenciája külön szintet képvisel a csapaton, de az egész bajnokságon belül is. Viszont a Ferencvárosnak ezzel együtt sincs igazán támadója, mert, bármilyen jó játékos is Heinz, ő sem csatár, mint ahogy Rósa Dénes sem igazán az. Az lehet a jövendő jó szereplés kulcsa, hogy tud-e a Ferencváros erősíteni, mert egy-két jó játékos még elférne a keretben. A csatársorba mindenképpen kellene igazolni, ha ez összejön, akkor nagy esély van arra, hogy minimum a negyedik helyet megtartsa a csapat."