Olasz Kupa

Rudolf kiharcolt tizenegyese nem volt elég az Inter ellen

A magyar csatár a kezdőben kapott helyet a kupameccsen, kiharcolt egy büntetőt

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében az Interhez látogatott a Genoa, és a vendégek kezdőcsapatában a Barival hírbe hozott Rudolf Gergely is lehetőséget kapott. A válogatott csatár kiharcolt egy tizenegyest, de a címvédő milánóiak viszonylag simán győztek, és jutottak tovább.

Meglepetésre a Genoa birtokolta többet a labdát a meccs elején, és adódott is egy lehetőség Rudolf Gergely előtt. A csatár azonban kicsit kisodródott, és visszacsele után könnyen hagyta magát felborítani a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig - jogosan - továbbot intett.

Negyedóra után a másik oldalon kissé váratlanul szerezte meg az Inter a vezetést: Muntari bal oldali beadása után Eto'o két védő között erőszakosan tartotta meg a labdát, és a kapuba lőtt. (1-0)

Eto'o gólöröme a klubvilágbajnokságon

Sok helyzet nem volt a folytatásban, de a szünet előtt egyet Eto'o megint kihasznált. Ezúttal jobbról jött a labda Maicontól, a kameruni csatár az átvétellel megverte védőjét, és ismét gólt szerzett. (2-0)

A fordulás után Rudolfot korábbi csapattársa, az Inter által a napokban leigazolt Ranocchia akasztotta, és ezúttal tizenegyest ítélt a bíró, Hardzsa pedig értékesítette. (2-1)

Öt perccel később azonban Mariga tett arról, hogy ne legyen sok reménye a Genoának: Maicon szögletét szépen fejelte a vendégek kapujába. (3-1)

Rudolfot a 62. percben lecserélték, és csapata hiába próbálkozott, csak a 91. percben tudtak újra betalálni. Ekkor Sculli fejelt be egy balról jövő labdát. (3-2)

Többre már nem maradt idő, így a várakozásoknak megfelelően az Internazionale jutott a legjobb nyolc közé.

Eredmény, Olasz Kupa, nyolcaddöntő:

Internazionale-Genoa 3-2

Korábban játszották:
Palermo-Chievo 1-0