Kosárlabda

Hazai pályán kapott ki a Sopron az Euroligában

A Jekatyerinburggal nem tudták felvenni a versenyt

  • MTI
megosztom

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán kikapott a bombaerős orosz Jekatyerinburgtól szerdán a női kosárlabda Euroliga kilencedik, utolsó előtti fordulójában.

A B csoportban a négy sikerrel és ugyanennyi vereséggel harmadik helyezett soproniak nem túl vérmes reményekkel szálltak szembe a 7/1-es mérleggel második Jekatyerinburggal. A 2003-ban Euroliga-győztes, tavaly pedig bronzérmes orosz elitalakulat - amely novemberben 80-61-re nyert odahaza a magyarok ellen - azonban eleinte nem szolgált rá félelmetes hírnevére, ugyanis bő 4 perc alatt csupán 2 pontig jutott. A múlt héten eligazolt, világbajnok amerikai Angel McCoughtry helyére érkezett Marissa Coleman, továbbá a Vasastól visszatért Eördögh Edit is remekül védekezett, ám a szoros nyitónegyedet követően fokozatosan elléptek az uráliak, akiknél Szveta Abroszimova az első félidőben 14 pontig jutott (32-41).

Térfélcsere után csakhamar eldőlt a meccs, Székely Norbert együttesében csak Holt jeleskedett, így a sztárokkal teletűzdelt ellenfél a 26. percben már 20 ponttal meglépett (37-57). A 26-12-re elvesztett harmadik szakasz után már nem maradt nyitott kérdés, a sokkal jobb erőkből álló "Jeka" könnyedén szerezte meg újabb sikerét.

A 4/5-ös mutatóval álló soproniak egy hét múlva a horvát Gospic vendégeként zárják a csoportküzdelmeket.

Székely Norbert vezetőedző:
"Ez az ellenfél minden szempontból jobb nálunk, így ideig-óráig tudtunk csak érvényesülni. Az oroszok jól használták a sebességüket és a magasságukat, felőröltek minket, ezért közel sem tudtunk kerülni hozzájuk. Ők végig ugyanazon a színvonalon játszottak, de hát ez egy más kategória. Ma is sok értéket láttam a csapatban, az újonnan érkezett Coleman és Eördögh tovább színesíti a repertoárunkat. Az Euroliga-playoffra és a bajnoki rájátszásra remélhetőleg összeáll egy ütőképes Sopron."

Eredmény, 9. forduló, B csoport:

MKB-Euroleasing Sopron - Jekatyerinburg (orosz) 68-87 (18-19, 14-22, 12-26, 24-20)
a magyar csapat legjobb dobói: Holt 23, Krivacsevics 10

megosztom