Spanyol Kupa

Hat gól döntés nélkül a Villarreal-Sevillán

Az andalúzok állnak jobban a gólzáporos döntetlen után

Összességében jobban játszott a Villareal a Sevilla ellen a Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, de néhány védelmi megingása miatt a vendégek a visszavágó esélyesei. Hiába vezetett kétszer is két góllal Sárga Tengeralattjáró, végül meg kellett elégedniük az izgalmas döntetlennel.

A kezdeti ismerkedés után a 24. perc hozta meg az első gólt a Villarreal-Sevilla meccsen. Cani lépett el a balszélen, a beadásából Rossi lőtt, amit Varas védett. A kipattanót Cazorla tűzte rá, de az meg a védőkben akadt. Viszont a bal oldal felé pattant, ahonnan Cani beemelte az üres kapuba. (1-0)

Néhány perc múlva Ruben lőtt a jobb alsóra, de a kapus szögletre ütötte a labdát. Abból Rossi elé került a labda, aki estében lőtte rá, megpattant a lövése, és a hálóban kötött ki. (2-0)

A gyorsan bekapott dupla ellenére nem omlott össze a Sevilla, a 39. percben Negredo vette le szépen Romaric előreívelt labdáját, és bepasszolta Juan Carlos mellett. (2-1)

Alexis örül a gólja után a Villareal-Sevilla kupameccsen

A félidő utolsó érdekes eseménye Juan Carlos lecserélése volt. A hazaiak kapusa egy kifutásnál sérült meg, és néhány percnyi próbálkozás után végül Diego Lopeznek kellett a helyére jönnie.

A második játékrészben Rossi előtt adódott az első lehetőség. Negredo "indította", a sevillai csatár szörnyű hátratett labdájával lépett ki az olasz, visszahúzta a tizenhatos előtt, és messziről fölé tekert.

Az 56. percben újra kétgólos előnybe került a Villarreal: Rossi ezúttal szépen indította sarokkal Capdevilát, akinek a beadását Ruben fejelte a kapuba. (3-1)

Szinte azonnal szépíthetett volna Negredo, de néhány méterről a kapusba lőtte a Capel által befejelt labdát. Igaz, lesen is volt. Három perccel később viszont már nem, amikor megint Romarictól jött a játékszer, ezúttal a balszélről. A csatár szépen emelkedett a hosszún, és a kapuba stukkolta a labdát. (3-2)

A hajrá kezdetén egy pillanatra azt hihettük, Ruben eldöntötte a meccs sorsát, de valószínűleg jogosan érvénytelenítették a gólját les miatt. Bosszúból az ellentámadásnál Capdevila szinte agyonrúgta Navast, mégis a pályán maradhatott.

A 81. percben Valero próbálta meglepni Varast egy éles szögből kapura lőtt szabadrúgással, de Sevilla kapusa figyelt. A másik oldalon viszont a 88. percben még egy gól született. Megint Romaric harcolt meg a labdáért, középre küldte a sarokból, Kanouté átlépte, Alexis pedig bepörgette a kapuba. (3-3)

Többre már nem volt idő, azaz a Villarreal egy kétszer is megnyert meccsen hozta magát nehéz helyzetbe, ugyanolyan nagyott kell játszaniuk a visszavágón, mint a Valencia ellen 4-2-re megnyert meccsen az előző fordulóban. Persze ehhez a Sevillának is lesz egy-két szava.

Király Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

Villarreal-Sevilla 3-3

Később játsszák:
FC Barcelona-Real Betis (II. osztályú) 22:00

Csütörtökön játsszák:
Almería-Deportivo La Coruna 20:00
Real Madrid-Atlético Madrid 22:00