Olasz Kupa

Három kapufa után egy büntető kellett a Palermo továbbjutásához

A Chievónak nem sok momentuma volt a mérkőzésen

Végig nagy fölényben játszott a Palermo a Chievo ellen az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, de csak a hajrában tudtak betalálni a veronaiak kapujába, akkor is büntetőből. A sárga-kékeknek szinte semmi esélyük nem mutatkozott egész meccsen, a védekezésük azonban nem tartott ki a végéig.

A mérkőzés első szakaszában leginkább csak tapogatóztak a csapatok, az első komoly lehetőség félóra után adódott. Ekkor Bovo passzolt a bal alsó felé egy beadást, amit a kapufánál álló Bentivolio piszkált ki szögletre.

Mindössze egy perccel később Miccoli lőhetett 14-15 méterről középről, de pont megtalálta Squizzit, így a kapus könnyedén védett. Újabb három perc múlva már kicsit nehézkesebben, de szintén leért az alsó sarokra. Ekkor is Miccoli veszélyeztetett, csak épp szabadrúgásból.

Palermo játékosok köszöntik a közönséget egy 2010 szeptemberi mérkőzés után

A fordulás után kapufa-parádét tartott a Palermo. A 47. percben a felső lécen csattant Miccoli lövése, az ötvenhatodikban Bovo a baloldali oszlopot találta el, és a hetvenedikben is onnan pattant ki a labda. Kis idő múlva aztán már bekerült a Chievo hálójába, de Kasami óriási lesről bólintotta be.

Végül a 80. perc meghozta a játék alapján már korábban is várható Palermo- és egyben Miccoli-gólt. Az alacsony csatár a tizenhatosnál húzott volna a jobbszél felé, hogy kikerülje az előtte tömörülő védőket, de Rincon bokán rúgta, ő pedig hasra esett. A jogos büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a jobb oldalra a balra dőlő kapus mellett. (1-0)


A vendégek azonnal cseréltek, de igazi ritmusváltásra nem voltak képesek, így a hajrában sem volt esélyük, hogy továbbjussanak.

Eredmény, Olasz Kupa, nyolcaddöntő:

Palermo-Chievo 1-0

Később játsszák:
Internazionale-Genoa 21:00