FIFA-Aranylabda

"Nem számítottam erre" - Lionel Messi

Az immár kétszeres Aranylabdás Lionel Messi a díj átvétele után elismerte, nem számított arra, hogy ismét ő kapja meg az elismerést. Xavi és Iniesta nem csalódott az eredményhirdetés után, szerényen és sportszerűen értékelték a végeredményt.

Andrés Iniesta, Lionel Messi és Xavi

"Nem számítottam arra, hogy én nyerek ma, nagyon meglepődtem. Már az hatalmas boldogságot ad, hogy itt lehetek a barátaimmal, és én nyertem...A Barcelonában játszva minden játékos számíthat egyéni elismerésekre is, de így is nagyon meghatódtam" - mondta a már kétszeres aranylabdás Messi.

A 2. helyezett Andrés Iniesta már a jelölést is rendkívül megtisztelőnek tartotta, és nem tűnt csalódottnak, szokása szerint szerényen és rendkívül sportszerűen nyilatkozott:
"Már kaptam ma egy díjat, és remélem, hogy ez még megismétlődik a jövőben. Ki tudja, mit hoz a jövő. Leo nyert, gratulálok neki, mert megérdemli."

A 3. helyen végzett Xavi szerint az Aranylabda egyben a Barcelona futballfilozófiájának elismerése is:
"Bárki kapja a díjat, meglepetés lett volna. Gratulálok Leónak. Csodálatos ez a pillanat. Az én életem nem változott volna meg a díjjal, ugyanúgy játszottam volna, ahogy eddig is. Az Aranylabda Barcelonában marad, ez a lényeg."