NB I

Hatalmas kihívás számomra, hogy a DVSC játékosa lehetek - Illés Gyula

Illés Gyulát hiába próbálta Csank János is maradásra bírni, a címvédő Debrecen ajánlatát fogadta el.

Illés Gyula még a ZTE mezében-Fotó:2010, Pilise GáborMint arról korábban beszámoltunk, Illés Gyula lett a DVSC-TEVA idei első igazolása. Az ősszel még a Zalaegerszeg színeiben futballozó játékos a dvsc.hu-n nyilatkozott a szerződése aláírása után.

A középiskolás évek teltek Debrecenben, mindig szerettem a Lokiban futballozni, csak szép emlékeim vannak. Akkor nem sikerült az első kerethez kerülnöm, most azonban megkaptam a lehetőséget, és szeretnék élni vele. Hatalmas kihívás számomra, hogy az ötszörös bajnokcsapat játékosa lehetek. Külön öröm, hogy szüleimhez is közelebb leszek, ugyanis Szabolcsban élnek” – mondta a hat élvonalbeli gólt jegyző futballista.

A játékos arról is beszélt, mi döntött a DVSC-TEVA mellett, miért a bajnoki címvédőt választotta.

Biztos, hogy nagy a kockázat, de a Debrecen mellett szólt, hogy itt mindig komoly célokért küzdenek, állandóan harcban vannak a bajnoki címért. Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy a DVSC-TEVA hívja. Megtisztelőnek tartottam, úgy éreztem, nem mondhattam nemet. Való igaz, hogy új edzője van a Lokinak, de éppen ezért mindenki tiszta lappal indul, és ugyanannyi esélyem lesz, mint a többieknek” – bizakodott a ballábas középpályás.

Illés Gyula mesélt arról is, hogy miként lett első osztályú futballista, hogyan került Zalaegerszegre.

Csank János egy nap felhívott, hogy látott több meccsemet is Baktalórántházán. Megkérdezte, lenne-e kedvem elmenni Zalaegerszegre egy próbajátékra, mert akkor még csak erről volt szó, nem ígért semmit. Két hétig a zalaiakkal edzettem, majd szerződést ajánlottak, amit elfogadtam. A mester most is szerette volna, ha maradok, de megértett. Gratulált, és sok siker kívánt” – emlékezett vissza a 28 éves labdarúgó.