Válogatott

Egervári nem változtat az azeriek ellen

  • MTI

Az őszhöz képest nem várható változás a keretben, azokra a játékosokra számítok, akik az utóbbi hónapokban szerepet kaptak - írta kedden a magyar szövetség honlapján vezetett blogjában Egervári Sándor, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a február 9-ei, Azerbajdzsán elleni felkészülési mérkőzés kapcsán.

"Korábban is említettem, mennyire fontos számunkra ez a találkozó, hiszen ez lesz a hollandok elleni Eb-selejtezők főpróbája. Mára sikerült megállapodnunk a részletekről is. A találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik majd a dubaji Al-Shabab Stadionban, tisztáztuk, mikor és hol tarthatunk edzéseket, és melyik szállodában lakunk majd - fogalmazott a szakember. - Ami a keretet illeti, abban nem várható változás az őszhöz képest, azokra a játékosokra számítok, akik az utóbbi hónapokban szerepet kaptak. Akadnak közöttük többen olyan fiatalok, akik válogatott szinten még kevésbé tapasztaltak, ez a meccs kiváló alkalom lesz számukra a tapasztalatszerzésre, de fontos az is, hogy a csapat tagjai még jobban összecsiszolódjanak. Bár jó eredményeket értünk el az ősszel, a válogatott egyelőre nem mondható összeszokott együttesnek, még akkor sem, ha a keretet egymásban bízó, egymást kedvelő futballisták alkotják."

Az idei első ellenfél, Azerbajdzsán jelenleg a 98. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség világranglistáján, az Európa-bajnoki selejtezők A csoportjában pedig egyelőre ötödik, egy győzelemmel és két vereséggel.

A rangsorban 42. magyar együttes az E csoport második helyén áll, miután négy találkozóból hármat megnyert, s csak egyet veszített el. A vb-ezüstérmes hollandok elleni két kvalifikációs mérkőzésre március 25-én (hazai pályán) és 29-én (idegenben) kerül sor.