Női kosárlabda

Mészárosné Kovács Andrea lett a Mediteam Szeged vezetőedzője

A Mediteam Szeged vezetőedzője biztos tanári állását mondta fel, hogy a kosárlabda csapat vezetőedzője lehessen.

Mediteam SzegedBencze Tamás vezetőedző és a csapatkapitány Németh Bernadett szombaton távozott a Mediteam Szeged női kosárlabda csapatától. A klub vezetői már meg is találták az edző utódját, Mészárosné Kovács Andrea fogja vezetni az együttest a jövőben.

„Szombaton kora délután keresett meg a Szeged. Nem számítottam rá, hogy Tamás távozik majd, így természetesen meglepett a lehetőség. Még aznap tárgyaltam a vezetőkkel, másnap, a Győr elleni bajnoki után pedig megegyeztünk a másfél évre szóló kontraktusról. A döntésem előtt egyébként hosszan egyeztettem a családommal, hiszen a vezetőedzői poszt miatt felmondtam biztos tanári állásomat, és nyolcéves kisfiamat, Lacit is kivettem az iskolából, együtt költözünk majd Szegedre. Beszéltem elődömmel is, akinek edzői kvalitásait maximálisan elismerem” - mondta a Mediteam új vezetőedzője a delmagyar.hu-nak.

A Mediteam Szeged vezetősége közleményt adott ki a szakmai stábban történt változások következtében.

“A Mediteam Szeged 2012. május 31-ig szóló megállapodást kötött Mészárosné Kovács Andreával, aki vezetőedzőként irányítja tovább az egyesületet. Szakmai segítője Donkó Orsolya lesz, aki továbbra is klubigazgatóként dolgozik. Vezetőségünk biztos abban, hogy Kovács Andrea személye garancia a magas színvonalú szakmai munkára, és irányításával az előző négy bajnokságban dobogós csapat feledteti az elmúlt hónapok kisiklásait" – írja közleményében Domokos Mihály a klub ügyvezetője.