NHL

Három kapus is lehúzta a rolót

Meccset nyert a ligautolsó New Jersey, méghozzá nem is akárki ellen!

A Minnesota, a San Jose és a New York Islanders is gólképtelen maradt az NHL vasárnapi játéknapján. A Carolina csak hosszabbításban tudta legyőzni az Atlantát, a New Jersey viszont az utolsó harmadban tönkreverte a Tampa Bayt.

A Minnesota négy győztes meccs után kapott ki hazai jégen a Dallastól, amelynek a kapujában Andrew Raycroft hibátlan teljesítményt nyújtott. A Stars az első és a harmadik harmadban is két-két gól ütött, így fölényesen nyert.

Szintén nem kapott gólt Jonas Hiller az Anaheim kapujában, pedig 37 lövés irányult a kapujára. Igaz, a másik oldalon is majdnem összejött hasonló eredmény Antti Nieminek, de ő egyszer kapitulált a második játékrészben, így 1-0-ra győztek a Kacsák a San Jose ellen.

Crawford véd a Chicago-Islanders mérkőzésen

A Chicago ketrece előtt pedig Corey Crawford mutatott be shutoutot, miközben társai ötször találtak be az Islandersnek. Ebből négy gól a második harmadban született, azaz igen mozgalmas játékrészt láhatott a közönség.

De mégsem olyan mozgalmasat, mint a New Jersey-Tampa Bay találkozón, ahol a harmadik periódusban 6 gól született. A játékrész elején még a tabellán ötödik helyezett Lightning vezetett 2-1-re, de ekkor megrázta magát a mezőny legalján álló Devils. Öt gólt lőttek, amire mindössze egy válasz érkezett a vendégektől, így hatalmas meglepetésre fölényes győzelmet arattak.

A játéknap ötödik találkozóján 3-3-ra végzett egymással a Carolina és az Atlanta a rendes játékidőben. A hosszabbítás alig több mint két percig tartott, ekkor Erik Cole előbb kapusba lőtt, de néhány pillanattal később újra elé került a pakk, és ekkor már nem hibázott. 4-3-ra nyert a Hurricanes.

Eredmények:

Carolina Hurricanes-Atlanta Thrashers 4-3, hosszabbítás után
New Jersey Devils-Tampa Bay Lightning 6-3
Minnesota Wild-Dallas Stars 0-4
Chicago Blackhawks-New York Islanders 5-0
Anaheim Ducks-San Jose Sharks 1-0