Videoton

Alves csúcsra futott nálunk, magasabb szinten játszana - dr. Mezey György

Alves minden bizonnyal külföldön folytatja a pályafutását, de több távozóval nem számol a Videoton szakmai vezetőke, dr. Mezey György.

VidiA Videotonnál múlt héten még csak fakultatív edzéseket tartottak, a mai naptól azonban teljes kerettel készül a csapat a tavaszi szezonra. Ennek kapcsán a vezetőedző, dr. Mezey György adott videóinterjút a vidi.hu-n, ahol beszélt a felkészülés részletes programjáról, és André Alves esetleges távozásáról is.

„Most alapozzuk meg a tavaszi sikereket, a felkészülés lélektana fontosabb, mint a napi fizikális munka, mert ahhoz már nagy rutinjuk van a játékosoknak. Ha egy futballista lelke nincs rendben, bizalmatlan, bizonytalan a klubbal szemben, azzal nem lehet mit kezdeni. Ezért most a vezetőknek minden eddiginél nagyobb feladta van, hogy ezt a biztos belsőt megteremtsék a játékosok lelkében. Ha ezen túl vagyunk, elkezdődhet a tényleges munka. Nem lehet a magyar műfüvön két-három hétig egyfolytában edzeni, mert tapasztalatom szerint sérülésveszélyes. Ezért elmegyünk Balatonalmádiba, edzőtáborba, majd megint egy hetet leszünk itthon, és ismét útra kelünk, akkor már külföldre, Spanyolországba. Ott bármilyen jellegű ellenfél komoly kihívást jelenthet, de van terv arra is, hogy komoly csapatokkal mérkőzzünk. Egyedül Alves távozásával számolok, ahogy látom a híreket, erre fel kell készülnünk, mert ez a fiatalember csúcsra futott nálunk, magasabb szinten szeretne futballozni” – nyilatkozta a Videoton szakmai vezetője.