NBA

A Miami a Lakers idegenbeli rekordját üldözi

  • MTI

A Miami Heat sorrendben 13. alkalommal győzött vendégként az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi, magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján.

NBA-címerA bajnoki címre is esélyesnek tartott gárda ezúttal hosszabbításban győzött Portlandben, LeBron James 44 pontot dobott, és leszedett 13 lepattanót. A "nagy hármas", azaz James, Dwyane Wade és Chris Bosh összesen 96-ot ért el a csapat 107 pontjából.

Ami a megszakítás nélküli idegenbeli sikereket illeti: az NBA-rekordot a Los Angeles Lakers tartja 16 diadallal még az 1971/72-es szezonból.
A jelenlegi Lakers magabiztosan nyert a New York ellen, a címvédő alakulatból Kobe Bryant 27, Pau Gasol 20, a reklamálás miatt kiállított Andrew Bynum pedig 18 pontot gyűjtött.

A 31-6-os mérleggel ligaelső San Antonio sorozatban 15-ödször verte meg a Minnesotát, az egymás elleni összevetések szempontjából ez most a leghosszabb sikerszéria az NBA-ben.

A sereghajtó Cleveland a phoenixi csarnokban rontotta 8-29-re a mutatóját, megszakítás nélkül tizedik vereségét elszenvedve. A Cavaliers ráadásul elvesztette brazil centerét, Anderson Varejaót, akinek bokaszalag-szakadás miatt ért véget a szezonja.

A Denver olimpiai bajnok sztárja, Carmelo Anthony mindössze nyolc pontot dobott a New Orleansnek, majd a közönség pfújolása közepette vonult le a parkettről, így tovább erősödtek a pletykák, melyek szerint hét év után elhagyja a Nuggetset, és New Jerseybe költözik.

Eredmények:

Toronto Raptors-Sacramento Kings 118-112
Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 105-91
San Antonio Spurs-Minnesota Timberwolves 94-91
Phoenix Suns-Cleveland Cavaliers 108-100
Denver Nuggets-New Orleans Hornets 87-96
Portland Trail Blazers-Miami Heat 100-107 - hosszabbítás után
Los Angeles Lakers-New York Knicks 109-87