FA Kupa

Újrajátszásra kényszerül a City

Nem bírt a másodosztályú Leicesterrel a Manchester City az FA Kupa 3. fordulójának vasárnapi játéknapján. Izgalmas, küzdelmes összecsapást vívott egymással a két együttes, a körítést a hazai szurkolók biztosították, akik fantaszttikus hangulatot teremtettek a Walkers Stadionban. A továbbjutásról a manchesteri megismételt mérkőzés dönt majd.

Nem bírt a Leicesterrel a Man. City.

A vezetést óriási meglepetésre a Leicester szerezte meg, a 2. percben Sol Bamba fejelt egy szögletet követően a hálóba (1-0). Felpörgött ezután a City, a 23. percre gólban mutatkozott meg fölényük, Milner talált be Tévez passzából (1-1). A félidő hajrájában aztán a vezetést is megszerezték a kékmezesek, Tévez sarkazott Chris Weale hálójába (1-2). A Rókáknak nem szegte kedvét az eredmény, bátran, támadószellemben futballoztak a második félidőben is. Igaz, az egyenlítő gólhoz Joe Hart hibája is kellett, a kapus kezéből kipattant a labda, éppen King elé, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie (2-2). A hajrában mindkét csapat előtt több lehetőség is adódott a továbbjutásra, de az eredmény nem változott, jön a manchesteri újrajátszás.

Az 1968-1969-es szezonban egyébként ez a két gárda játszotta a Wembley Stadionban az FA Kupa döntőjét, a City győztes gólját Neil Young szerezte, akinek tiszteletére piros-fekete sálakat viseltek a szurkolók, és Roberto Mancini menedzser is, ugyanis ebben a színösszeállításban lépett pályára akkor a csapat. Youngnál nemrég rákot diagnosztizáltak, a sálak eladásából folyó bevételt gyógykezelésére fordítják.

FA Kupa, 3. forduló:
Leicester City-Manchester United 2-2 (1-2)
Gólszerző: Bamba (2.), King (64.), illetve Milner (23.), Tévez (45.).