NBA

Rose győzelemre vezette a Bullst a Boston ellen

Nowitzki nélkül nem megy a Dallasnak

Derrick Rose 36 pontot dobott a Boston Celtics ellen, és a Bulls négy mérkőzésnél lezárta Paul Pierce-ék győzelmi sorozatát. A Dallas Mavericks hetedik mérkőzését játszotta a sérült Dirk Nowitzki nélkül, és az ötödiket veszítették el. Az Orlando nagyon rövid paddal játszott, de kiegyensúlyozottabb volt, mint a Dallas.

NBA-címerTámadásban Derrick Rose, védekezésben Carlos Boozer vezette a Chicago Bullst, amely összesen 79 pontot engedélyezett a Bostonnak, így legyőzte a keleti éllovast. A palánkok alatti területet abszolút uralta a Bulls, amit 48-27-es lepattanóarány, és a Celtics 37,8 %-os dobásmutatója is igazol. Shaquile O'Neal kezdett ugyan a zöldeknél, de majdnem húsz perc alatt csak 5 pontig jutott, azaz már nem nagyon emlékeztetett egykori önmagára. Rose 36, Boozer 22 pontot szerzett, utóbbi ráadásul tíz lepattanót is begyűjtött.

A Dallas egyszerűen nem tudja pótolni a sérült Dirk Nowitzkit. Az Stan van Gundy mindössze három cserejátékost használt az Orlandóban, de ők összesen 34 pontot dobtak, és a kezdőötösből is mindenki tíz fölé került. Türkoglu nagyot játszott, 13 pontja mellé 17 gólpasszt adott a társainak, és ő ugyebár nem egy gyors léptű és kezű irányító, hanem egy 208 centis erőcsatár! A Mavericks még az utóbbi meccsek gyenge eredményeivel is második Nyugaton, de ki kell találniuk valamit, hogy pótolják sérült német sztárjukat.

Eredmények:

Atlanta Hawks-Indiana Pacers 108-93
Charlotte Bobcats-Washington Wizards 104-89
New Jersey Nets-Milwaukee Bucks 92-115
Detroit Pistons-Philadelphia 76ers 112-109
Chicago Bulls-Boston Celtics 90-79
Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 109-100
Dallas Mavericks-Orlando Magic 107-117
Houston Rockets-Utah Jazz 99-103