Műkorcsolya

Nem történt meglepetés az országos bajnokságon

  • MTI
megosztom

Nem történt meglepetés a budapesti műkorcsolya és jégtánc országos bajnokságon, minden versenyszámban az esélyesek győztek.

A Hoffman Nóra, Maxim Zavozin páros nyerte a Műkorcsolya és jégtánc országos bajnokságának jégtánc versenyét a Gyakorló  Jégcsarnokban.
A férfiaknál a szombati rövidprogram után is élen álló Vardanjan Tigran diadalmaskodott vasárnap, mögötte Forgó Kristóf lett a második, míg Markó Márton a harmadik. A nőknél Pavuk Viktória nyert, Chiappa Chelsea-Rose és Pádár Bianka előtt. A jégtáncosok versenyében a címvédő Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim végzett az élen, a műkorcsolyázók páros viadalát résztvevők hiányában nem rendezték meg.

Mindez azt jelenti, hogy a január 24-én kezdődő berni Európa-bajnokságra a férfiaktól Vardanjan utazhat, tartalékként pedig Markót nevezik be. A nőknél a tavaly visszavonult Sebestyén Júlia előző szezonban futott eredménye miatt két magyar induló lesz, Pavuk Viktória és Hadford Katherine, de utóbbinak a kvalifikáción is részt kell vennie. Jégtáncban a Hoffmann, Zavozin és a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté kettős lesz érdekelt.

Eredmények:
Férfiak:
1. Vardanjan Tigran 153,90 pont
2. Forgó Kristóf 132,24
3. Markó Márton 126,56
Nők:
1. Pavuk Viktória 119,14 pont
2. Chiappa Chelsea-Rose 99,97
3. Pádár Bianka 94,62
Jégtánc:
1. Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim 150,66 pont
2. Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté 124,62
3. Turóczi Dóra, Major Balázs 119,79

megosztom