Serie A

Juan "vezette" győzelemre a Sampdoriát a Roma ellen

A brazil védőnek egy félidő is elég volt, hogy megveresse a saját csapatát

Koman Vladimirrel a pályán kezdett a Sampdoria a Roma ellen a Serie A 19. fordulójának nyitómeccsén, de a genovai csapat sokáig nem tudott valódi ellenfele lenni a Farkasoknak. A második félidőben viszont kényszerű csereként érkezett Juan, aki hatalmas hibákkal segítette győzelemhez a Sampot.

Sampdoria gólöröm a Roma ellen

A Sampdoria kezdett veszélyesebben, de sokszor pontatlanok voltak a Roma tizenhatosának környékén, így csak Pozzi 11. percben bemutatott suta lövését jegyezhettük fel.

A Farkasok viszont az első helyzetükből gólt szereztek a Samp védelmének asszisztálása közepette. A kékek nem vették ugyanis túl komolyan Vucinic előretörését a 18. percben, így simán megkerülte Zieglert, és a tizenhatoson belülről éles szögből a hosszúba lőtt. Talán kicsit Curci is benne volt a gólban, úgy tűnt, mintha beadásra számított volna. (0-1)

A szünetig nem is ébredtek fel a hazaiak, a kapusnak előbb Borriello, majd Ménez távoli lövését kellett védenie.

A második játékrészre Juan váltotta Mexést a vendégek védelmében, és ez nyerőnek bizonyult - a Sampdoria számára. Az 55. percben ugyanis egy rövid hazaadással kényszerhelyzetbe hozta Julio Sergiót, aki csak elütni tudta a labdával kilépő csatárt. A kapust kiállították, a tizenegyest pedig Pozzi magabiztosan vágta a léc alá, ekkor már Doni állt a háló előtt. (1-1)

A brazil védő később is alkotott még, de előbb pályára lépett Federico Macheda, aki a héten érkezett kölcsönből a Manchester Unitedtől, majd kihagyott egy óriási helyzetet a 82. percben. Zauri adott be jobbról, a fiatal csatár pedig a hosszú sarok mellé csúsztatott.

Egy perccel később jött az, amit már említettünk: Juan második mutatványa. A saját tizenhatosán belül került elé a labda, de nem rúgta el, hanem megpróbálta lekezelni, Guberti viszont lecsapott, megszerezte tőle a játékszert, és Doni lábai között a kapuba lőtt. (2-1)

A játékvezető még megpróbálta helyzetbe hozni a Romát, de hiába állította ki Lucchinit és Gastaldellot is furcsa körülmények között, a fővárosiak már nem tudtak gólt szerezni.

Eredmény, Serie A, 19. forduló

Sampdoria - Roma 2-1 (0-1)
gólok: Pozzi (58.), Guberti (84.), illetve Vucinic (17.)
kiállítva: Rocchi (87.), Gastaldello (90.), illetve Julio Sergio (55.)

Később játsszák:

AC Milan-Udinese 15:00
Bari-Bologna 15:00
Catania-Internazionale 15:00
Cesena-Genoa 15:00
Chievo-Palermo 15:00
Fiorentina-Brescia 15:00
Lazio-Lecce 15:00
Parma-Cagliari 15:00
Napoli-Juventus 20:45