La Liga

Elsüllyedt a Sárga tengeralattjáró a Bernabéuban

Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott a Real Madrid-Villarreal rangadón a spanyol élvonal 18. körének szombat esti mérkőzésén, sőt, a Villarreal kétszer is vezetett, de a hazaiak Ronaldo vezetésével egyenlítettek még a játékrész vége előtt. A második félidőben aztán a királyi gárda kezébe vette az irányítást, Ronaldo harmadszor is villant, végül a beálló Kaká majd' egy év után újra gólt lőtt madridi mezben.

Ronaldo és Kaká kivégezte a Villarealt.

A Barcelona utáni legnagyobb falat várt szombat este a Real Madridra, de az El Clásicóval szemben most élvezték a hazai pálya előnyét. A két élcsapat utáni "különbajnokság" legjobbja, a Villarreal nem illetődött meg a Santiago Bernabéuban, sőt, Cani a vezetést is megszerezte a 7. percben, az ötös sarkáról gurított a hálóba. (0-1). Gyorsan jött a válasz, Ronaldo Özil passzát követően ziccerből egyenlített (1-1). Mindkét csapat felpörgött, de megint a Villarreal villant, a 18. percben Bruno ugratta Rubént, aki jobbról, hanyagul löbbölt Casillas fölött a kapuba (1-2). Az első félidő hosszabbításában egalizált a hazai csapat, Alonso bal oldali szabadrúgását Ronaldo fejelte be, a védők nagyon lemaradtak róla (2-2), döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatás már vitathatlanul a blancóké volt, Mourinho felrázta csapatát a szünetben, a második játékrészben jószerével csak a vendégek térfelén folyt a játék. Ronaldo triplázott: a Diego López kapusról kipattanót Benzema, majd CR7 próbálta begyömöszölni a kapuba, végül az újabb kicsorgó labdával a portugál tett három métert hátra, majd félfordulatból, három védő mellett bombázott a hálóba (3-2). A vezető gól után még nagyobb fokozatra kapcsolt a Real, Juan Carlos Garrido vendégedző két plusz védőt is becserélt. A végeredményt Kaká állította be: Ronaldo passzát vetődve helyezte a kapuba (4-2). Utoljára 2010. február 21-én, éppen a Villarreal ellen volt eredményes a brazil aranylabdás...a Villarreal összekapta magát, adódott néhány helyzetük, de helyén volt a harmadszor a világ legjobb kapusának választott Iker Casillas, és a védők is, így a Sárga tengeralattjáró elsüllyedt a Santiago Bernabéuban.

Garrido mester és a lecserélt Cani reklamálásáért piros lapot kapott a kispad mellől a negyedik madridi gól után, José Mourinhóval szólalkoztak össze. A sárgamezesek védőjét, Ángelt hordágyon kellett levinni a pályáról: Diego López kapussal ütközött szerencsétlenül, térdével a kapufát is eltalálta. Visszajött ugyan a pályára, de alig néhány másodperc után összerogyott.

Primera División, 18. forduló:
Real Madrid-Villareal 4-2 (2-2). Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: David Fernández Borbalán.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Carvalho, Albiol (Kaká, 70.), Marcelo - Lass (Khedira, 46.), Xabi Alonso - Ronaldo, Özil, Di María - Benzema (Gago, 81.). Vezetőedző: José Mourinho.
VILLARREAL: Diego López - Ángel (Mario Gaspar, 63.), Gonzalo, Catalá, Capdevila - Cani (Oriol, 73.), Valero, Bruno, Cazorla - Rossi, Rubén (Rusacchio, 65.). Vezetőedző: Juan Carlos Garrido.
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (9., 45.), Kaká (82.), illetve Cani (7.), Rubén (18.).
Sárga lap: Benzema (49.), Alonso (72.), Di María (78.), ill. Ángel (52.), Cazorla (76.), Bruno (78.), Capdevila (81.).

A mérkőzés gólösszefoglalója