Debrecen

Bemutatkozott az új szakmai stáb

Sajtótájékoztatón mutatták be a Debrecen labdarúgócsapatának új szakmai stábját és menedzsmentjét. Szima Gábor elnök elmondta, az őszi gyengébb szereplés ellenére is a bajnoki cím a klub célja.

A kispadon ülő szakmai csapat tagjai balról: Erdélyi Miklós kapusedző, Zdenek Scasny cseh vezetőedző, Meszlényi Tibor és Sándor Tamás pályaedzők.

"Ebben az esztendőben nagyon nehéz dolgunk lesz, mert nyolc pont a hátrányunk, és nem elég a mi jó teljesítményünk, az ellenfélnek is botlani kell. A második helyre mindenképpen szeretnénk odaérni, de nem adtuk fel a bajnoki álmainkat sem. A Videotonnal most már úgy tűnik, mindig számolni kell, csökkentek az esélyeink, de minden évben úgy vágunk neki a szezonnak, hogy megnyerjük a bajnokságot" - beszélt a DVSC helyzetéről Szima Gábor klubelnök.

Az új vezetőedző, a cseh Zdenek Scasny is felszólalt a sajtótájékoztatón, és elmondta, hogy azért mondott igent a felkérésre, mert a Lokit tartja a legjobb csapatnak Magyarországon.

"Örülök, hogy ide kerültem, remélem, nem csalódnak bennem, és folytathatom azt a sikeres munkát, amit Herczeg András is végzett. A csapat hét-nyolc meccsét megnéztem DVD-n, ezek alapján képben vagyok, hol tart a gárda és a magyar futball. Nem akarok nagy fölfordulást, a lényeg, hogy keményen kell dolgozni, és akkor jönnek az eredmények. A támadó foci híve vagyok, idegenben is bátran kell játszani."

Scasny mellett bemutatkozott segítője, a Dunaszerdahelyről érkezett Meszlényi Tibor, az új pályaedző, Sándor Tamás, és Erdélyi Miklós kapusedző is. Mellettük a szintén frissen kinevezett dr. Róka Géza klubigazgató és Frida Ferenc technikai vezető beszélt a sajtó képviselőinek.

Szima Gábor a hétfőn induló alapozásról és a játékoskeret esetleges változásairól elmondta: hat-hét próbajátékost hívott meg a klub, akik először az utánpótlás csapatnál bizonyíthatnak.A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az egyik internetes portálon megjelent állítással ellentétben - mely szerint Illés Gyula Debrecenbe igazol -, még nem született döntés, a játékossal csak tárgyalásban áll a klub.

Forrás: dvsc.hu