NHL

A Red Wings szétlövésben nyerte a rangadót

Veresége ellenére még mindig ligaelső a Vancouver

Az NHL 2010-11-es szezonjának két élcsapata játszott egymással Vancouverben szombaton. A Canucks és a Red Wings összecsapása csak a szétlövésben dőlt el, méghozzá a Detroit javára. A Pittsburghnek nem megy Crosby nélkül, a Philadelphiának nem okozott gondot a tökutolsó New Jersey, a Montréal a Bostont, a New York Islanders a Coloradót gyűrte le hosszabbításban.

Nem mondhatjuk, hogy a Canucks-Red Wings derbi elkényeztette a gólok szerelmeseit, inkább a védelmek domináltak. Mindkét csapat csak egy-egy emberelőnyös találatra volt képes. A Vancouver a második, a Detroit a harmadik harmadban szerzett gólt. A hosszabbításban nem tudták eldönteni, hogy ki a jobb, végül Hudler a szétlövésben nyerte meg a meccset a Detroitnak. A Vancouver a vereség ellenére is vezeti a ligát, de csak egy pont az előnyük szombati legyőzőjük előtt.

A Pittsburgh hazai jégen kapott nagy pofont a Minnesotától. A Pingvinek az első és a harmadik játékrészben is kétszer-kétszer kapituláltak, válaszolni viszont egyszer sem tudtak a Wildnak, így sima 4-0-s vereséget szenvedtek. Jól fog nekik jönni, ha Crosby visszatér.

Pittsburgh-Minessota ütközet a két csapat NHL-meccsén

A Philadephia a sereghajtó New Jerseyt fogadta, és be is húzták a kötelezőt. Az első harmadban szereztek két gólt, és ez elég is volt a meccs megnyeréséhez, bár a Devils később még szépített. Érdekesség, hogy a Flyers mindkét találatát Johan Hedbergnek lőtte, akit aztán kevesebb mint negyedóra után lekaptak, és a helyére érkező Brodeur már egyet sem engedett be a további 19 lövésből.

A Los Angeles és a Columbus játszotta a játéknap legszórakoztatóbb meccsét. A Kings már 4-0-ra is vezetett, mégis volt izgulnivalójuk a hajrában. A Blue Jackets kétszer is feljött egy gólos hátrányra, de ennél közelebb már nem tudtak kerülni, végül 6-4-re kaptak ki a látványos találkozón.

Eredmények:

Vancouver Canucks-Detroit Red Wings 1-2 - szétlövés után
Pittsburgh Penguins-Minnesota Wild 0-4
Philadelphia Flyers-New Jersey Devils 2-1
Colorado Avalanche-New York Islanders 3-4 - hosszabbítás után
Montreal Canadiens-Boston Bruins 3-2 - hossszabbítás után
Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 1-2
Washington Capitals-Florida Panthers 3-2
San José Sharks-Nashville Predators 1-2
Phoenix Coyotes-Buffalo Sabres 1-2 - hosszabbítás után
St. Louis Blues-New York Rangers 1-2
Los Angeles Kings-Columbus Blue Jackets 6-4