FA Kupa

A Manchester United kiejtette a Liverpoolt

A Tottenham a második félidőben elpáholta a Charltont

Az FA Kupa harmadik fordulójában Howard Webb hathatós segítségével legyőzte a Manchester United a Liverpoolt. A 2010-es vb-döntő játékvezetője befújt egy jogtalan tizenegyest az első percben, majd kiállította Steven Gerrardot, ez utóbbit talán már jogosan. A Manchesternek így nagyon nem kellett megerőltetnie magát. A Tottenham sokáig küszködött a Charltonnal, de végül simán továbbjutott.

Rögtön az első percben megtörtént a fentebb is emlegetett eset: Berbatov Agger mellett húzott az alapvonal felé a Liverpool tizenhatosán belül, majd feldobta magát, amikor a dán védő felé nyúlt. Howard Webb megette a műesést, Ryan Giggs pedig nagyon pontosan lőtte a tizenegyest a bal alsó sarokba a jó irányba vetődő Reina mellett. (1-0)

A Liverpool eredménytelenül próbálta átvenni a játék irányítását, bő félóra után pedig erre minden esélyük elszállt, amikor Webb kiállította Steven Gerrardot. A 'Pool csapatkapitánya páros lábbal csúszott Carrickre, és bár a labdára ment, és nem nagyon találta el a Manchester középpályását, a sérülésveszélyes játék miatt talán megérdemelte a piroslapot.

Berbatov ugorja át Kuytöt a Manchester és a Liverpool FA Kupa meccsén

A második félidőben Chicharito révén veszélyeztettek a hazaiak, de a mexikói csatár melléfejelt. Aurelio szabadrúgásból próbált egyenlíteni a másik oldalon, de a pipába tartó lövését Kuszczak szépen ütötte szögletre.

A 68. percben Reina akadályozta meg, hogy Berbatov bepörgesse a labdát a kapujába, majd az ebből jövő szöglet után négyszer is védett. Óriási tűzijátékot tartottak ugyanis a manchesteriek, miután kissé rossz helyre ütötte a beívelt labdát, de mindegyik lövésbe bele tudott érni. A zűrzavarban egyébként Giggs a földre került, és ez inkább tűnt büntetőnek, mint Berbatov esése az elején. Ekkor elmaradt a tizenegyes, és később sem született gól, a Manchester United tehát továbbjutott a következő körbe.


A másik kora délutáni mérkőzésen a Tottenham a harmadosztályú Charltont fogadta, és nehézkesen indult ugyan a gólgyártás, de végül simán győztek. Elsősorban Luka Modricnak köszönhetően, aki a szünetben szállt be a játékba.

Az első találat a második félidő közepén született, amikor Townsend a tizenhatoson kívülről bombázott a kapuba. (1-0)

Ettől kezdve teljes fölénybe került a Spurs, csak az volt a kérdés, hogy hány gólt tudnak rúgni. Végül Jermain Defoe vágott egy duplát, és 3-0-val jutott tovább a Tottenham.

Eredmények, FA Kupa, 3. forduló

Manchester United-Liverpool 1-0
Tottenham Hotspur-Charlton Athletic (III.) 3-0

Később:
Chelsea-Ipswich Town (II.) 16
Leicester City (II.)-Manchester City 17

Szombaton játszották:
Stevenage Football Club (IV.)-Newcastle United 3-1
Blackburn Rovers-Queens Park Rangers (II.) 1-0
Bolton Wanderers-York City (V.) 2-0
Reading (II.)-West Bromwich Albion 1-0
West Ham United-Barnsley (II.) 2-0
Stoke City-Cardiff City (II.) 1-1 - újrajátszás következik
Southampton (III.)-Blackpool 2-0
Sunderland-Notts County (III.) 1-2
Sheffield United (II.)-Aston Villa 1-3
Doncaster Rovers (II.)-Wolverhampton Wanderers 2-2 - újrajátszás következik
Fulham-Peterborough United (III.) 6-2
Hull City (II.)-Wigan Athletic 2-3
Scunthorpe United (II.)-Everton 1-5
Arsenal-Leeds United (II. osztályú) 1-1 - újrajátszás következik
Millwall (II.)-Birmingham City 1-4