Férfi kézilabda-válogatott

Magyarország nyerte a gdyniai Újévi Kupát

  • MTI
megosztom

Jobb gólkülönbségének köszönhetően megnyerte a gdyniai Újévi Kupát a világbajnokság előtt álló magyar férfi kézilabda-válogatott, amely a szombati záró mérkőzésen 31-31-es döntetlent játszott a házigazda lengyel csapattal.

Újévi Kupa, 3. forduló:
Lengyelország-Magyarország 31-31 (16-16)
A magyar góldobók: Törő 5, Ilyés 5, Harsányi 4, Mocsai 4, Gál 4, Gulyás 3, Nagy 3, Schuch 2, Császár 1.

A magyarokhoz hasonlóan a lengyelek, valamint a Mocsai-csapat által pénteken legyőzött szlovákok szerepelnek a svédországi olimpiai kvalifikációs vb-n, ugyanakkor a gdyniai torna negyedik helyén záró csehek nem.

A szombati záró meccsen az eddigi két százszázalékos együttes találkozott, így ez volt a tulajdonképpeni döntő azzal az apró kitétellel, hogy a magyaroknak elég volt a döntetlen is, mivel jobb volt a gólkülönbségük. A találkozó elején a magyarok szereztek előnyt, majd az egész első félidőt a váltott vezetés jellemezte. 13-11-es hazai előnynél Mocsai Lajos időt kért, és csapatának a szünetre sikerült egyenlítenie. A második félidőre több poszton is cserélt a szövetségi kapitány, és megint a magyaroknál volt a vezetés, de a lengyelek sorozatban dobott három találattal újra fordítottak. Törő és Nagy Kornél találatainak köszönhetően azonban megint volt ok a bizakodásra. Az utolsó tíz perc 27-25-ös magyar előnyről indult, ám a lengyelek nem adták fel, és végül döntetlen született.

A világbajnokságra utazó csapatot kedden hirdeti ki a kapitány. A vb-n a magyarok először pénteken játszanak az olimpiai ezüstérmes izlandiakkal.

A másik találkozón:
Szlovákia-Csehország 30-28

A végeredmény:
1. Magyarország 5 pont (94-82)
2. Lengyelország 5 (96-87)
3. Szlovákia 2
4. Csehország 0

Csütörtökön játszották:
Magyarország-Csehország 31-24
Lengyelország-Szlovákia 32-24
Pénteken játszották:
Magyarország-Szlovákia 32-27
Lengyelország-Csehország 33-32

megosztom