NB II

Vágó Attila rutinja miatt lett a Veszprém edzője

Címkék:

Vágó Attila mellett az döntött kinevezésénél, hogy már több csapatot tartott bent az első- és a másodosztályban.

VeszprémA Veszprémmel az NB III-ban bajnoki címet szerző Orbán Tamás három év távozott a csapattól, a klub vezetősége pedig máris megtalálta a megoldást a pótlására. Az ősszel még a Szolnokkal NB I-ben szereplő Vágó Attilát nevezték ki a csapat élére.

„Sajnáljuk, hogy így alakult, hiszen a szakember sokat segített a veszprémi labdarúgásnak és a csapatnak is. Orbán Tamás azonban úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi körülmények között nem tudja bent tartani a csapatot, ezért önként távozott, nekünk pedig így új edző után kellett néznünk. Vágó Attila személye mellett a tapasztalata döntött, illetve az a tény, hogy ő már több csapatot benntartott az első-, illetve a másodosztályban is. Az ilyen jellegű feladatokban tehát rutinosnak mondható” – mondta Garai Péter, a Veszprém FC ügyvezetője a vehir.hu-nak.

A klubvezető azt is elmondta, folyamatos a játékos mozgás a csapatnál, a védelmet és a támadósort mindenképpen szeretnék megerősíteni Veszprémben.

„Folyamatban vannak az egyeztetések a csapat erősítésével kapcsolatban, konkrétum azonban még nincs. Továbbra is a védelem megerősítése, illetve egy gólerős támadó megszerzése a törekvésünk, várhatóan január közepén már végleges lehet a VFC kerete. A grémium reményei szerint a korábban elküldött labdarúgókon – Nagy, Szilágy, Hudec és Sánta – kívül mások már nem távoznak az együttestől” – nyilatkozta az ügyvezető.