Átigazolás

Trezeguet Firenzében? Forlán a Juventusban? Muntari a Sunderlandben?

Pizarro Rómán kívül nem akar máshol játszani Európában

A Fiorentina csütörtökön kirúgta Mutut, és a román csatár helyére Trezeguet csábítanák vissza Olaszországba a Herculestől. A Juventus teljesen átalakítaná a támadósorát: a frissen igazolt Luca Toni mellé Diego Forlánt is megvennék. Az Interben kevés lehetőséget kapó Muntarit szívesen vinné a Sunderland. Pizarro nem akarja elhagyni a Romát még Spalletti kedvéért sem. Olasz körkép.

A fegyelmi okok miatt eltávolított Adrian Mutu helyére keres valakit a Fiorentina, és David Trezeguet-ben látják a megoldást. A korábbi Juventus támadót a Herculesből szeretnék visszavinni Olaszországba. A francia biztos szívesebben játszana újra Itáliában, mint a pénzügyi gondokkal küszködő spanyol együttesnél.

Trezeguet tapsol a Junvetus mezében

A lilák szélsőposztra is embert keresnek, és Behramira pályáznak, aki szívesen otthagyná a West Hamet. Igaz, néhány napja még Rómát emlegették vele kapcsolatban. De nem korábbi klubját, a Laziót, hanem a Farkasokat!

A Juventus támadósora többek közt Trezeguet elengedésének is köszönhetően elég gyengécske volt ősszel, ráadásul Quagliarella kidőlésével az egyetlen jól szereplő csatárukat is elvesztették. A helyére már leigazolták Luca Tonit a Genoából, de még drasztikusabb átalakítást szeretnének. Diego Forlánt is csábítják az Atlético Madridból. Az urugayi megszerzése nem tűnik egyszerűnek, mivel nem rég hosszabbított Madridban, ráadásul ott úgy tűnik, egyre jobban összeáll a játék. Meg amúgy is 31 éves, nem biztos, hogy megéri sokat költeni rá.

A Zebrák a védelembe Aggert szemelték ki a Liverpoolból, de Roy Hodgson szerint a dán "jövője sosem volt veszélyben a klubnál. Erről ennyit. Agger egészséges, és lehet, hogy rendszeresen játszani fog". Meg az is lehet, hogy Hodgson már nem sokáig edzi a Vörösöket...

Sulley Muntari nem sok lehetőséghez jutott az Interben Benítez alatt, és Leonardo sem feltétlen a kezdőben fog vele számolni. Erre épít a Sunderland, amely szívesen megszerezné a középpályást, aki honfitársaival, John Mensah-val és Asamoah Gyannal játszhatna együtt Angliában.

A Genoa nagyon szeretné, ha Gabriel Milito náluk folytatná, de állítólag komoly vetélytársaik vannak. A Blackburn, a West Ham, a Zaragoza és az Independiente is vinné a Barcelona védőjét. Utóbbi kettő abból a szempontból mindenképp előnyben van, hogy Milito már játszott náluk.

Rudolf Gergely klubja Toni távozása után megerősítené a támadószekciót is. A Padovában kölcsönben lévő El Sharaawyt hoznák vissza, aki ugyan inkább irányító, mint csatár, de felállástól függően a magyar csatár komoly riválisa lehet.

A Románál sok pletyka kering egyszerre. Talán a legfontosabb, hogy a korábbi vezetőedző, Luciano Spalletti szeretné, ha Pizarro a Zenitben játszana. A középpályás viszont kijelentette, hogy ki akarja tölteni 2013-ig élő szerződését, és utána Chilébe térne haza a Santiago Wanderers együtteséhez.

Matteo Brighit nem emlegették a lehetséges távozók között, de az ügynöke most kérdés nélkül is beszélt arról, hogy egy komoly ajánlattal kivásárolható lenne a középpályás. Ezek szerint ő is elégedetlen a neki jutó játéklehetőséggel.

A fővárosiak fiatal szélsővédője, Aleandro Rosi viszont szinte biztosan Bolognába kerül, állítólag már konkrét ajánlat is érkezett érte.

Annak ellenére, hogy sok konkrétum nem került napvilágra, nem hagyhatjuk Ronaldinhót egy ilyen összefoglalóból. Ronaldo a Corinthiansba csábítgatja, a Fenomén a Twitteren azt írta: "Ronaldinho jól érezné magát nálunk." A Gremio továbbra is optimista a középályás leigazolásával kapcsolatban, és ezt erősítheti, hogy Adriano Galliani szerint a Flamengo esélyei csökkentek.

Végül néhány szót azokról, akik már csapatot váltottak: Okaka Chuka a Romából ment kölcsönbe Bariba, és rögötn győztes góllal mutatkozott be a Lecce ellen. Ennek kapcsán arról nyilatkozott, hogy fontos neki, hogy örömet okozott új szurkolóinak. Biztos abban, hogy bent maradnak a Barival, és a Romát tartja a legerősebb csapatnak, amely még odaérhet a tabella élére.

Federico Macheda is megérkezett a Sampdoriába, de egyelőre csak edzéseken vett részt. A hétvégi bemutatkozása attól függ, hogy a papírjai megérkeznek-e Manchesterből. Amennyiben igen, játszhat a Roma ellen, ha amennyiben nem, csak korábbi csapata, a Lazio ellen léphet először pályára a jövő héten.