Bundesliga

Kraft lett a Bayern München első számú kapusa

  • MTI

A Bayern München nem mond le a Schalkéban szereplő Manuel Neuer megszerzéséről, de jelenleg a 22 éves Kraft védi a bajor kaput.

BayernLouis van Gaal vezető edző hetekig fontolgatta ezt a lépést, de végül a 22 éves Kraftnak szavazott bizalmat a veterán Jörg Butt-tal szemben. A 36 éves hálóőr 1997-ben a Hamburger SV-ban kezdte profi pályafutását, majd 2001-07 között a Bayer Leverkusen első számú kapusa volt. Onnan a fiatal és roppant tehetséges René Adler szorította ki. Rövid portugáliai kitérő (Benfica) után 2008 nyarán szerződött a Bayern Münchenhez, kvázi az akkor visszavonult Oliver Kahn utódaként.

Úgy tűnik, hogy a bajoroktól is a feltörekvő fiatalság nyomására kénytelen távozni, hiszen szerződése 2011 júniusáig szól - akárcsak Krafté. Érdekesség, hogy a ZDF televízió értesülése szerint Münchenben változatlanul napirenden van a jelenlegi első számú válogatott kapus, a Schalkéban szereplő Manuel Neuer megszerzése. Márpedig Kraft még decemberben közölte: amennyiben a klub szerződteti Neuert, ő semmiképpen sem marad a Bayern csapatánál.