Dobó SE

A fiai továbbvitték Németh Pál örökségét

Németh Pál fiainak sikerült továbbvinniük édesapjuk örökségét, és remek eredményeket érnek el a szombathelyi dobócsapattal.

Dobó SEJanuár 9-én lesz két éve, hogy elhunyt Németh Pál mesteredző, de fiai Zsolt és László úgy döntöttek, hogy viszik tovább a nemzetközi hírű dobócsoportot, a Dobó SE-t, akikkel édesapjuk kezdte még el a munkát.

„Sikerült megtartani a csoportot, sőt nagyon sokat léptünk előre is. 2010-ben jelentősen nőtt a létszámunk. Meg is kértük a volt súlylökő Kiss Szilárdot, hogy segítsen be az edzéseknél. Nagy öröm, hogy a versenyzők beálltak a sorba, mindenki tudja a dolgát és csinálja, pedig szigorú a munkarend. Az elmúlt évben a téli Európa-kupán négyen indulhattak - Ozorai Jenny ezüstérmes lett az U23-asok között. A csapat Eb-n Pars Krisztián sérüléssel küzdve is nagyon jó eredménnyel nyert. A junior világbajnokságra hárman jutottak ki; sajnos sérülése miatt Szabó Dani elesett az éremtől, de az adott helyzetben a legjobbat hozta ki magából az ötödik helyével. Gergelics Cintia 12-es döntőbe jutott. A felnőtt Európa-bajnokságon Pars Krisztián bronzérmes lett, a ranglistán 17. Németh Kristóf pedig bravúros kilencedik helyet könyvelhetett el. A Dobó SE nemzetközi eredményei mellett sorjáznak az országos bajnoki sikerek - 16 bajnoki cím, 21 ezüst, 12 bronz volt a mérleg -, egyéni csúcsok is” – büszkélkedett Németh Zsolt a vasnepe.hu-nak.