Vízilabda Euroliga

Szombaton vízbe száll mindhárom magyar csapat

  • MTI

Már most hétvégén elkezdik idei szereplésüket a sportág első számú kontinentális kupasorozatában, az Euroligában érdekelt magyar férfi vízilabdacsapatok: az Eger, a Szeged és a Vasas egyformán szombaton száll medencébe.

A trióból a legfrissebb az El 16-csapatos főtáblájának D betűjelű négyesében szereplő Eger lesz, amely a negyedik csoportkörben a Primorje Rijeka otthonában délután háromnegyed 4-kor kezd. Már csak azért is komoly feladat vár a hevesiekre, mert a kvartettben három vereséggel jelenleg az utolsók, s hovatovább elméleti esélyük is csupán akkor marad a nyolc közé jutást érő első vagy második hely megszerzésére, ha nyerni tudnak az egykori Fiumében, a Varga fivérek, Dániel és Dénes személyében magyar olimpiai bajnokokat is foglalkoztató horvát együttes vendégeként. A győzelmi reményeket illetően azonban erőteljes visszafogottságot követel ama tény, hogy a most hazai vízben játszó Primorje a decemberi, egri fellépésről eleve 11-6-os siker birtokában távozott.

Még magabiztosabb - 13-7-es - diadalt aratott Szegeden, az A jelű négyesben a múlt hónapi harmadik csoporfordulóban a Primorac Kotor, amelynél a Tisza parti alakulat vizitál ezen a víkenden. Igazi bravúr lenne még egy döntetlen is az este negyed 8-kor kezdődő meccsen a Steinmetz Ádám személyében magyar ötkarikás aranyérmest is felvonultató, s hat ponttal csoportelső montenegróiak otthonában. Márpedig csakis a pontszerzés segíthet a csongrádiakon, a kvartettben egyetlen ponttal sereghajtó csapat továbblépésének amúgy is csipetnyi esélye tudniillik elszáll egy újabb vereség esetén.

A szintén az A csoportban érdekelt Vasas a négyes másik montenegrói gárdáját fogadja, s mivel a Jadran Herceg Novinak hat, az angyalföldi alakulatnak pedig négy pontja van, a magyar bajnok győzelme nyomán helyet cserélne a két gárda. A piros-kékeket a Komjádi uszodában 18 órakor kezdődő mérkőzésen az is motiválhatja, hogy visszavágjanak a decemberi, odakinti 11-10-es vereségért.

A szombati "magyaros" program:
D csoport:
Primorje Rijeka (horvát) - ZF-Eger 15:45 ó
A csoport:
TEVA-Vasas-UNIQA - Jadran Herceg Novi (montenegrói), Komjádi uszoda 18.00
Primorac Kotor (montenegrói) - Szeged-Beton VE 19.15