Átigazolás

Robbie Keane továbbáll Birminghambe, beindult az angol piac

A Manchester United középpályást és védőt is keres

Sajtóhírek szerint megegyezett egymással a Tottenham és a Birmingham City Robbie Keane átigazolásáról. A Spurs Beckham mellett Suárezt is megszerezné. Agger szinte biztosan elhagyja Liverpoolt, de még nem tudni, hova kerül. Sir Alex fiatal angol középpályásokat és rutinos portugál védőt szerződtetne.

A Birmingham City állítólag 7 millió fontot fizet a Tottenhamnek Robbie Keane-ért. A csatár az utóbbi időben nem sok lehetőséget kapott a White Hart Lane-en, ráadásul a Spurs újabb riválist szerződtetne a posztjára. Harry Redknapp ugyanis nem csak David Beckhamet szeretné kölcsönvenni, hanem Luis Suárezt is megvásárolná az Ajaxtól.

Robbie Keane a Tottenhamben

Az uruguayi csatár lenyűgözte az angol vezetőedzőt a vébén nyújtott teljesítményével, és már 2010 nyarán is szó volt az átigazolásáról. Akkor a hollandok nem mentek bele az üzletbe, de most pénzügyi gondjaik miatt 19 millió euróért elengednék Suárezt. Ezzel ő lehetne a Tottenham eddigi legdrágább igazolása. Eddig Luka Modric tartja a csúcsot a 17 milliós vételárával.

Alex Ferguson is aktivizálja magát, elsősorban két fiatal angol középpályást vinne Manchesterbe. A védekező posztokon bevethető Jack Rodwellt az Evertontól, a szélső Jordan Handersont pedig a Sunderlandtől vásárolná meg. Emellett középső védőt is igazolna, méghozzá állítólag Pepét a Real Madridból, aki nem tud megegyezni a Blancókkal a szerződéshosszabbításáról. Igaz, vele kapcsolatban a Manchester Cityt is emlegetik. A Realból Lassana Diarra is szívesen menne a Vörös Ördögökhöz, kérdés, hogy Sir Alex igényt tart-e a franciára a fiatal angolok mellett.

A Manchester Citynél az eddig is periférián lévő Santa Cruz Dzeko érkezésével végleg kikerül a képből, és el is akar menni. Ő a Lazióhoz, az Aston Villához, a West Hamhez, a Fulhamhez, a Blackburnhöz és a Newcastle-höz is kerülhet.

Szintén nem sokat játszott eddig az Arsenalban Carlos Vela. Őt a Valencia és a Bolton szeretné kölcsönvenni. A spanyolok szeretnének egy vásárlási opciót is a szerződésbe, Arsene Wenger viszont szeretné visszakapni a csatárt a szezon végén, úgyhogy ezen a kérdésen akár meg is bukhat az üzlet.

Az Ágyúsok francia menedzsere Daniel Aggert is szívesen látná a csapatában, de a Liverpool dán védőjének megszerzésére a Juventus egyelőre esélyesebbnek tűnik.