Serie A

"Furcsa" gólokkal fordított a Roma a Catania ellen

Koman Vladimir csere volt a simán kikapó Sampdoriában

A Serie A 18. fordulójában gyorsan előnybe került az AS Roma a Catania ellen, de a vendégek fordítani tudtak. A Farkasok ezt követően szabálytalannak tűnő gólokkal vették vissza a vezetést, és végül 4-2-re győztek. A Palermo könnyedén győzte le a Koman Vladimir nélkül kezdő Sampdoriát. Az Udinese gyorsan előnyt szerzett, majd emberhátrányban azt is elbírta, hogy Di Natale kihagyott egy büntetőt.

Már az ötödik percben vezetett a Roma Borriello révén. Az olasz csatár előbb De Rossinak készítette le a labdát egy távoli lövéshez, majd a kipattanóra ő maga érkezett, és a jobbra dőlő Andujar mellett suta mozdulattal a kapu bal oldalába pofozta a játékszert. (1-0)

Félóra elteltével egyenlítettek a vendégek: egy szöglet után Silvestre a jobb kapufára fejelt és a középre pattanó labdát Simplicio már csak a vonalon túlról tudta kikakanalazni. (1-1)

Néhány perc múlva már 1-2 az állás, amikor egy kontra végén Maxi López kapott nagyszerű indítást, és Julio Sergio hiába ütött bele a labdába, amikor a csatár el akarta húzni mellette, López éles szögből a kapuba tudott kanalazni.

A szünetig már nem sokat tudott tenni az egyenlítésért a Roma, de a fordulás után Borriello szinte azonnal duplázott. Igaz, mielőtt Riise a fejére emelte a labdát, az elhagyta a játékteret az alapvonalon. (2-2)

Vucinicről tépik le a mezt a Catania elleni bajnokin

A hazai fordítás sem épp szabályos körülmények között jött össze: a 86. percben Totti lövésének pillanatában Vucinic ugyan lesen állt (bármennyire is próbálta visszarántani a mezénél fogva a védője), és ez után tudott elsőként beleérni a lecsorgó labdába. A játékvezető ezt is megadta, 3-2.

Végül, hogy valami szabályosat is láthasson a közönség, a Farkasok a 94. percben még bemutattak egy kontrát, Totti pedig önzetlenül passzolt Vucinichez, így a montenegrói csatár is megszerezte a második gólját. (4-2)

A Sampdoriában Koman Vladimir a cserepadon kapott helyet, és talán ennek is köszönhető, hogy a csapata nem sokat mutatott a Palermo otthonában. Az első komolyabb helyzet az övék volt, de egy szépen kivitelezett szabadrúgás kombináció végén Guberti nem találta el a neki löbbölt labdát a 23. percben.

A 37. percben a másik oldalon Miccoli estében sem hibázott: kényszerítőzőtt Pastoréval, és bár megcsúszott, a kapuba tudott pöckölni. (1-0)

A szünet után a hazaiak gyorsan növelték az előnyüket Migliaccio révén, aki egy balról érkező beadást fejelt szépen a hosszú sarokba. (2-0)

A 65. percben beállt Koman Vladimir is, de segíteni nem tudott a Sampdorián. Sőt, a Palermo újabb gólt szerzett! A 79. percben ellentámadást vezethettek, aminek a végén a jobbszélen érkező Maccaronéhoz került a labda, és ő kilőtte a jobb alsót. (3-0)

Udinében a hazaiak kevesebb mint félóra után 2-0-ra vezettek, így az is belefért nekik, hogy Pinzi már a 35. percben megkapta a második sárgáját, és kicsivel később Di Natale kihagyott egy tizenegyest. A Chievo nem tudott gólt szerezni, így sorozatban hetedszer kaptak ki idegenben.

A Bologna és a Fiorentina Di Vaio és Santana góljaival 1-1-es döntetlent játszott egymással.

Eredmények, Serie A, 18. forduló:

AS Roma-Catania 4-2 (1-2)
gól: Borriello (5., 47.), Vucinic (86., 90.), illetve Silvestre (30.), Lopez (38.)

Bologna-Fiorentina 1-1 (1-0)
g: Di Vaio (5.), illetve Santana (67.)
Palermo-Sampdoria 3-0 (1-0)
g: Miccoli (37.), Migliaccio (50.), Maccarone (79.)

Udinese-Chievo 2-0 (2-0)
g: Sanchez (14.), Di Natale (25.)
kiállítva: Pinzi (35., Udinese)

További eredmények:

Brescia-Cesena 1-2 (0-2)
g: Eder (50.), illetve Jimenez (33.), Ceccarelli (41.)

Cagliari-AC Milan 0-1 (0-0)
g: Strasser (85.)

Genoa-Lazio 0-0

Lecce-Bari 0-1 (0-0)
g: Okaka (78.)
kiállítva: Giacomazzi (90., Lecce)

Juventus-Parma 1-4 (0-1)
gól: Legrotaglie (60.), illetve Giovinco (41., 48.), Crespo (62.), Palladino (92.)
kiállítva: Felipe Melo (17., Juventus)