Serie A

Folytatódik a bajnokság, Leonardóval próbál nagyot alkotni az Inter

A téli szünet után csütörtökön folytatódik az olasz labdarúgó-bajnokság, és mindjárt két fordulót is rendeznek három napon belül. Az üldözők fogadkoznak, és fenik a fogukat a az éllovas, de sérüléshullámmal sújtott Milanra. Egy hónap után játszik újra bajnokit az Inter, a kispadon bemutatkozik az új vezetőedző, Leonardo, és Antonio Cassano is debütálhat a Milanban.

Leonardo szebb folytatást ígér az Inter híveinek

JUVENTUS-PARMA
A Juve szeptember 23-án kapott ki utoljára a Serie A-ban (4. forduló, Juventus-Palermo 1-3), azóta őrzik veretlenségüket, győzelmek és döntetlenek nagyjából felváltva követik egymást. Öt pont a csapat hátránya az éllovas Milannal szemben, Torinóban scudettóról vizionálnak. Bár Buffon és Amauri felépült, csak utóbbi juthat szerephez, a világbajnok hálőőr bevetésével még vár Lugi del Neri mester. Rinaudo, Martinez, De Ceglie és Iaquinta sérült, Kraszics is a hátát fájlalja, Bonucci és Giandonato eltiltott. A Parma három új játékossal erősített eddig (Toni Calvo, Francesco Modesto, Raffaele Palladino), tőlik (is) remélik a javulást, és az elmozdulást a kiessőzónából, jelenleg a 16. helyen állnak a tabellán.

CAGLIARI-MILAN
A listavezető Milan meglepetésre a Roma elleni vereséggel zárta az évet, a Cagliari ellen idegenben javítanának. Hosszú a hiányzók listája a vörös feketéknél: Ibrahimovic eltiltott, Inzaghi, Nesta, Flamini, Pirlo, Boateng, Zambrotta sérült. A Sampdoriától érkezett botrányhős, Antonio Cassano valószínűleg nem kerül a kezdőbe, de a hajrában bemutatkozhat új klubjában. Massimiliano Allegri egyébként 2008 és 2010 között éppen a Cagliarit irányította, most győzelemmel venné be régi stadionját. A november közepén kinevezett, és a csapatot felrázó Roberto Donadoni együtteséből Marchetti és Sivakov dőlt ki. Az egymás elleni mérleg a vendégeknek kedvez, 1998-ban tudta utoljára megverni a szardíniai alakulat a Milant.

ROMA-CATANIA
A Milan elleni győzelmével már ötödik a tabellán a Roma, az előző kiírás ezüstérmese most is bajnoki álmokat dédelget, a Catania ellen is a három pont begyűjtésére készül Claudio Ranieri legénysége. A szicíliai csapat hullámvasutazik a Serie A-ban, hat vereség, öt győzelem, hat döntetlen az eddigi 17 forduló mérlege, és Izco, Biagianti, Morimoto és Potenza sem utazhat Rómába sérülés miatt. A hazaiaknál Lobont és Pizzaro tölti betegszabadságát, míg elöl Boriello és Totti rohamozhat.

INTERNAZIONALE-NAPOLI
December 3-án játszott utoljára bajnoki mérkőzést az Inter, klubvilágbajnoki részvétele miatt, és akkor is kikapott a Laziótól. Utolsó öt Serie A-mérkőzéséből egyébként is csak egyet nyert meg, most a Rafa Benítez helyére kinevezett Leonardótól várják az üdvösséget a San Siróban. A Napoli második a tabellán, három ponttal elmaradva Milantól, alighanem az Inter otthonában sem ijednek meg Walter Mazzari fiai, a hazai védelemnek főleg a Hamsík-Lavezzi-Cavani trió okozhaz nehéz perceket. Ráadásul Sneijder, Coutinho, Samuel, Mancini és Julio Cesar is kidőlt sérülés miatt, Eto'o eltiltását tölti, míg Mazzari a legerősebb összeállításban küldheti a San Siró gyepére csapatát.

MAGYAROK
A 8. Sampdoria a 6. Palermo otthonába látogat, várhatóan Koman Vladimirrel a kezdőben, aki megszilárdította helyét az ősszel Domenici di Carlo csapatában. A másik genovai alakulat, a Genoa a Laziot fogadja, Luca Toni ékpárja Rudolf Gergely lehet. A kiesésózóna szélén táncoló Brescia a Cesenát látja vendégül, Vass Ádám és Feczesin Róbert a kispadon kaphat helyet.

Serie A, 18. forduló:
Juventus-Parma 12:30
AS Roma-Catania 15:00
Bologna-Fiorentina 15:00
Brescia-Cesena 15:00
Cagliari-AC Milan 15:00
Genoa-SS Lazio 15:00
Lecce-Bari 15:00
Palermo-Sampdoria 15:00
Udinese-Chievo 15:00
Internazionale-SSC Napoli 20:45