Serie A

Az ág is húzta a Juventust

Semmi sem jött össze a Juventusnak az év, és a Serie A 18. fordulójának nyitómérkőzésén: Felipe Melót 17 perc után - jogosan - kiállították, nem adták meg egy góljukat - szintén helyes volt az ítélet -, büntetőért is hiába reklamáltak, az ellenfélnek ítélt tizenegyest a játékvezető. 4-1-es győzelmével nagy sikert könyvelhet el a Parma, a Juve nehéz helyzetbe került vetélytársaival szemben.

Kraszics testhelyzete mindent elárul a Juve kínjaiból

A vereség, kiállítás mellett kulcsembere is lesérült a torinóiaknak: a házi gólkirály Quagliarellát már a 6. percben le kellett cserélni, Paci belépője után hordágyon vitték le a pályáról a támadót, akit Amauri váltott. A Parma három góljából kettőt pedig az a Sebastian Giovinco lőtt, aki a Zebrák saját nevelésű játékosa, a nyáron került kölcsönbe a Parmához... A játékos nem is ünnepeltette magát találatai után.

90 percen át küzdött, hajtott legalább egy pontért a hazai csapat, de Felipe Melo kiállítása megpecsételte sorsukat. Bár Legrottaglie szépítő (1-2) gólja után volt esélye a döntetlenre Luigi del Neri együttesének, a Hernán Crespo buktatásáért két perccel később - némileg vitatható módon- megítélt büntetőt a sértett értékesítette, amivel bebiztosította győzelmét a Parma. A hosszabbításban még Palladino is értékesítette a ziccert, teljesen a földbe döngölve a Juventust. Palladino szintén az ellenfelet erősítette 2004 és 2008 között...

Serie A, 18. forduló
Juventus-Parma 1-4 (0-1)
Gólszerző: Legrottaglie (60.), illetve Giovinco (41., 48.), Crespo (62.- tizenegyesből), Palladino (92.). Piros lap: Felipe Melo (17.).