NFL

Oaklandből is távozik az edző

  • MTI
megosztom

Hiába szerepelt az elmúlt nyolc év eredményeit figyelembe véve a legjobban az Oakland Raiders, a klub nem hosszabbított Tom Cable vezetőedzővel.

RaidersA döntés kissé váratlan volt, mert bár a Raiders 8-8-as mérlegével lemaradt a rájátszásról, de a 2002-es szezon óta, amikor Super Bowlon szerepelt az együttes, nem volt ilyen jó eredménye a gárdának. Cable 2008-ban Lane Kiffin menesztését követően vette át a csapat irányítását, mint megbízott főedző, majd az idény végén véglegesítették a pozícióban. A tréner ezalatt 17 győzelmet és 27 vereséget könyvelhetett el.

"Ez a csapat 99 százalékának mélyütés volt. Ez egyértelműen visszalépés, pedig az elmúlt egy-két évben előreléptünk vele" - mondta a Fosztogatók egyik legjobbja, a támadófalban játszó Robert Gallery.
A szezon közben négy csapatnál (Denver Broncos, San Francisco 49ers, Minnesota Vikings, Dallas Cowboys) menesztették az edzőt, míg az idény után a Cleveland Browns vált meg addigi trénerétől, a ligautolsó Carolina Panthers pedig nem hosszabbított szerződést a szakmai munka irányítójával. A Vikings és a Cowboys azóta véglegesítette vezetőedzőként Leslie Fraziert, illetve Jason Garrettet állásában.

megosztom