Spanyol Király Kupa

A Sevilla jutott tovább, hiába erőlködött a Málaga

Demichelis volt a legveszélyesebb a hazai csapatban

A Málaga 5-3-as hátrányból kezdte a Sevilla elleni Király Kupa-mérkőzést, és ennek megfelelően a meccs elejétől támadó szellemben játszottak. Akcióból viszont nem nagyon jutottak helyzetekig, Demichelis lehetőségei pedig kimaradtak a szövletek után. A Sevilla viszont valódi helyzet nélkül is növelte az előnyét, végül könnyedén jutott tovább a legjobb nyolc közé.

A két csapat sevillai találkozóján 5-3-ra nyertek a piros-fehérek, és bár előnyben voltak, a három kapott gól miatt volt izgulnivalójuk. A Málaga meg is próbálta kihsználni az idegenben szerzett találatok adta lehetőséget, de nem sikerült nekik.

A csatáraik gyengén játszottak, és akcióból nem tudtak valódi helyzetekig jutni. A rögzített szituációkból veszélyesebbek voltak, főleg az újonnan szerzett védő, Martin Demichelis révén. A korábbi Bayern játékos először a 19. percben fejelt centikkel a kapu mellé egy szögletből.

Demichelis a Sevilla elleni kupameccsen, háttérben a Sevilla játékosai

Későb Apono távoli lövése szállt a bal alsó sarok mellé, majd egy bal oldalról érkező fejest ütött Palop szögletre. Az első félidőt Caseres tornamutatványa zárta: a védő kisebb ráhatásnak köszönhetően átbukfencezett a reklámtáblán, de szerencsére nem sérült meg.

Az első gólra 51 percig kellett várni, de azt a Sevilla szerezte, ráadásul nem is igazi helyzetből. Romaric végzett el szabadrúgást távolról, a labda megpattant az egyszemélyes "sorfalon", és a jobb felső sarokba vágódott. (0-1)

Ezzel el is dőlt a továbbjutás kérdése, de a Sevilla fölényessé tette a győzelmét. Előbb Demichelis még egyszer helyzetbe került, de ezúttal mellésarkazta a labdát, majd Perotti érkezett a másik oldalon nagyszerűen egy jobb oldali beadásra, és bepöccintette a játékszert. (0-2)

A Málagának még ezután is volt lehetősége a tisztes helytállásra, de Randon teljesen egyedül is mellé tudta lőni a labdát a 67. percben.

Ezt követőzen Welington megkapta a második sárgáját a hazai csapatból, végül Luis Fabiano tette teljessé a Sevilla sikerét: a 90. percben gyönyörűen tekerte el a labdát a nem épp összehangoltan mozgó sorfal felett, és az a bal felső pipában kötött ki. (0-3)

Rögtön ez után véget is ért a meccs, azaz a Sevilla 8-3-as összesítéssel jutott be a Király Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Király Kupa nyolcaddöntő visszavágó:

Málaga - Sevilla 0-3 (0-0)
összesítésben: 3-8