Debrecen

Sándor Tamás az edzői stábban

Sok a változás a Loki klub- és szakmai vezetésében

megosztom

A DVSC korábbi játékosai közül Sándor Tamás a második csapat pályaedzője, Erdélyi Miklós az NB I-es csapat kapusedzője, Frida Ferenc pedig technikai vezető lett - közölte a klub hivatalos honlapja.

DVSC-címerA dvsc.hu kedden délután jelentette be, hogy Frida Ferenc lesz a klub új technikai vezetője. A 32 éves szakember korábban a Loki neveltje volt, a korosztályos válogatottakban és az NB I-ben is játszott, később azonban nem tudta megtartani helyét a csapatban. Több alacsonyabb osztályú egyesületnél szerepelt, jelenleg a nyíregyházi főiskolán tanul.

"Múlt héten megkeresett Szima Gábor úr, hogy lenne egy feladat számomra a DVSC-nél. Akkor még nem tudtam pontosan, miről van szó, később azonban kiderült, hogy két feladatot kellene ellátnom a klubnál. Az egyik a technikai vezetőséggel járó munka, a másik pedig a GPS-rendszer használata, amellyel a játékosok terhelését mérjük, ellenőrizzük, ezáltal elősegítve az edzők munkáját. Ennek a szoftvernek a működéséről két évvel ezelőtt már beszéltünk, ám a technikai vezetői titulus egy kicsit váratlanul ért. Hatalmas megtiszteltetés, hiszen ennél a klubnál nevelkedtem, így szívesen jövök vissza, ráadásul az ország egyik legjobb csapatánál dolgozhatok" - mondta a klubhonlapnak Frida Ferenc.

Néhány órával később az is napvilágot látott, hogy az NB I-es csapat kapusedzője Erdélyi Miklós lesz. Ő is Debrecenben nevelkedett, majd megfordult az MTK-nál, a Honvédnál, Pápán, Nyíregyházán és Angliában is. Megtisztelőnek nevezte, hogy 30 éves korában megkapta a lehetőséget. "Debreceni vagyok, mindig is a klubhoz kötődtem, itt nőttem fel, itt lettem felnőtt játékos, és most itt leszek felnőtt edző is. Úgy egyeztünk meg a vezetőkkel, hogy az NB II-es csapatnál játékban maradok, tehát időnként beállok a kapuba. Az új edzőkkel még nem tudtam beszélni, mert nem tartózkodnak Magyarországon, vasárnap találkozom velük először, de biztos vagyok benne, remekül együtt tudunk majd dolgozni."

Végül azt is bejelentették, hogy az NB II-es együttesnél Sándor Tamás lesz a pályaedző. Emellett a játékosok egyéni képzéséért felel, és az első csapat munkáját is segíteni fogja.

"Jó érzéssel tölt el, hogy a DVSC-TEVA csapatánál dolgozhatok. Régebben is voltak beszélgetéseink az elnök úrral, de akkor még nem találtuk meg azt a munkakört, amit végezhettem volna, most azonban igen: a második csapat pályaedzője leszek Kondás Elemér mellett. Emellett az első csapatnál, ha szükség lesz ránk, segédkezünk a közeljövőben, valamint a klub már régóta tervezte, hogy a fiatal játékosok egyéni képzésben vegyenek részt, és ezt a feladatot is ellátjuk. Izgatottan várom a munkát. Szeretnék tapasztalatot szerezni, amire az idő múlásával szükség lesz az edzősködéshez. Jó döntésnek tartom, hogy a Debrecennél külföldi edző van, hiszen teljesen más mentalitás. Remélem, sokat fogok tanulni, és szeretném a játékosmúltamból szerzett tapasztalataimat átadni a fiataloknak" - mondta a korábbi kiváló középpályás.

megosztom