La Liga

Ronaldo duplával köszöntötte a visszatérő Kakát

Hozta a kötelezőt a Real Madrid a Getafe otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén. Bár a kiscsapat derekasan tartotta magát, kétszer is szépített kétgólos hátrányból, de a királyiak győzelme nem forgott veszélyben. José Mourinho megtartotta ígéretét, és a hajrára becserélte Kakát. Cristiano Ronaldo duplázott és elhúzott Messitől a góllövőlistán.

Kaká a Getafe ellen tért vissza

Mourinho a találkozó után elismerte, aggódott a győzelm miatt, előzetesen három-négy gólos sikert várt csapatától.
"Amikor elkezdődött a meccs, azt gondoltam, minden sima lesz, három-négy góllal nyerhetünk. Az első félidő végén aztán elvesztettük az irányítást, változtatni kellett a stratégiánkon
- nyilatkozta a portugál mester a mérkőzés utáni sajtótájákoztatón. - A második félidőben ismét mi uraltuk a játékot, de Arbeloa kiállítása nehéz helyzetbe sodort minket. Ez a három pont rendkívül fontos, kellemetlen ellenféllel volt dolgunk. Kaká egy fantasztikus játékos. Visszatérése nemcsak a Real Madrid és a La Liga, hanem az egyetemes futball világának is fantasztikus hír" - ragált a brazil aranylabdás felépülésére a tréner.
A Getafe első góljának szerzője, Daniel Parejo szerint volt esélyük a döntetlenre, és az, hogy ilyen szintű ellenféllel szemben is felvették a harcot, mutatja a csapat erejét."A vereség ellenére is csak dicsérni tudom a társaimat, és az edzőnket, hiszen igazi ellenfelei voltunk a Real Madridnak. Rendkívül motiváltak vagyunk, topcsapatokkal szemben még inkább."

Az előjelek alapján nem készülhetett sima győzelemre a Real Madrid, a rivális fővárosi kiscsapat ugyanis utolsó négy mérkőzését megnyerte a bajnokságban, olyan ellenfeleket "megharapva", mint a Sevilla vagy a Villareal. 20 perc után mégis úgy tűnt, a vendégek gyorsan lerendezik a Getafét, mert előbb Cristiano Ronaldo egy ajándék tizenegyesből - Di María mezét megrángatta ugyan Mané, de Mallenco játékvezető nagyvonalúan bünetetőt ítélt - majd Özil szép egyéni alakítás után talált be Codina kapujába (0-2).

A hazaiak aztán felpörögtek, 10 percen belül szépítettek Parejo révén (1-2). A második félidőben aztán ismét villant CR7, kontrából, Benzema passzát követően helyezett a hálóba (1-3), ismét két góllal mentek a blancók. A 76. percben eljött a várva várt pillanat, a tartalék játékvezető cserét jelzett, 238 nyolc nap után pályára léphetett Kaká, aki Benzemát váltotta. A 82. percben megfogytakozott a Real Madrid, Arbeloa megkapta második sárgáját, a Getafe pedig ismét szépített, Marcelo hibázott nagyot a védelemben, Albínnak a kifutó Casillas mellett kellett a kapuba találnia (2-3). A 93. percben aztán Kaká is észrevétette magát, Ronaldo indította a brazilt, aki alig lőtt mellé. Küzdelmes, izgalmas mérkőzésen gyűjtötte be a 3 pontot a Real Madrid, így továbbra is szorosan tapad a Barcelonára.

Nagy talány, hogyan talál helyet ezután Kakának José Mourinho, a Getafe ellen Benzema helyére érkezett, de ott nem volt ennek különösebb jelentőse. Igazi posztján Özil szerepel, mégpedig kitűnően, hétfő este már ötödik gólját szerzete a La Ligában, az összes sorozatot tekintve hét találatnál és kilenc gólpassznál jár.

Primera División, 17. forduló:
Getafe-Real Madrid 2-3 (1-2)
Gólszerző: Parejo (29.), Albin (85.), illetve Cristiano Ronaldo (12., 57., az elsőt 11-esből), Özil (19.). Kiállítva: Arbeloa (82., Real Madrid).