Asztalitenisz

A női válogatott kikapott, a férfiak nyertek

Jakab Jánosék nagy csatában győzték le Szerbiát

  • MTI

A magyar női asztalitenisz-válogatott sima, 3-0-s vereséget szenvedett kedden a románok otthonában az Európai Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, így a zárókör előtt lépéshátrányba került az elődöntőbe jutást illetően. A férfiak ugyanakkor nagy csatában megverték a szerbeket Nyíregyházán, így javítottak a helyzetükön.

A Téglás Péter irányította, élvonalban szereplő női együttesnek két győzelem mellett ez volt a harmadik veresége a sorozatban. A csapat utolsó csoportmérkőzésén Horvátországot fogadja majd március 1-én.

A challenge divízióban érdekelt férfiak második győzelmüket gyűjtötték be úgy, hogy a döntő párosban kétszettes hátrányról fordítottak. Sikerükkel megelőzték a rivális szerbeket, s jelenleg harmadikok a csoportjukban. Harczi Zsolt gárdája franciaországi vendégszerepléssel zárja selejtezőcsoportját, a nőkhöz hasonlóan március első napján.

Eredmények:

Európai Nemzetek Ligája, 5. forduló:
nők, premier divízió, A csoport:
Románia-Magyarország 3-0

Samara-Tóth Krisztina 3-0 (8, 10, 8)
Szőcs-Lovas Petra 3-1 (8, -9, 9, 8)
Dodean-Póta Georgina 3-0 (6, 9, 9)

férfiak, challenge divízió, B csoport:
Magyarország-Szerbia 3-2

Jakab János-Subotic 3-0 (6, 4, 4)
Kosiba Dániel-Jevtocic 1-3 (11, -8, -8, -6)
Zwickl Dániel-Pete 3-0 (5, 3, 9)
Jakab-Jevtovic 2-3 (10, -2, 4, -7, -9)
Kosiba, Zombori Dávid-Subotic, Pete 3-2 (-7, -8, 7, 9, 9)

A megszűnt Európa-bajnoki selejtezők pótlására 2009-ben útjára indított és 2012-ig tartó Európai Nemzetek Ligája mindegyik osztályában nyolc-nyolc együttes szerepel. Az oda-visszavágós körmérkőzések után a két négyes csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, majd következik a finálé.