Vasas

Markovits szerint elbukhat a társasági adó kedvezmény

A Vasasnál tartoznak a játékosoknak és a jövő sem kecsegtet sok jóval

A Vasasnál elismerték, egy hónapos csúszásban vannak a labdarúgók járandóságának kifizetésével.

VasasA Vasas SC ügyvezető elnöke, Markovits László beszélt a klub kilátásairól, pénzügyi helyzetéről és a bevezetni kívánt adótörvényekről is a klub honlapjának.


„Úgy vélem az újesztendőben felgyorsulnak majd az események futballcsapatunk háza táján, a hónap végéig végérvényesen eldől, hogy a Vasas felnőtt labdarúgása milyen irányba fog elindulni, milyen szinten tud működni a jövőben. Az első edzés előtt január 6-án én is ott leszek az öltözőben, és tájékoztatni fogom lehetőségeinkről a szakvezetést és a játékosat. A labdarúgókkal szemben egy hónapos csúszásunk van, hiszen novemberi járandóságuk jelentős részét a december 15-én esedékes kifizetéskor nem tudtuk kiegyenlíteni. Hangsúlyozom ez ilyen mértékben most fordult elő először azóta, amióta a klub mint többségi tulajdonos működteti a csapatot. Ez a helyzet egyébként nem érhetett váratlanul senkit sem, hiszen az idény kezdetekor többször is elmondtam, hogy maximum csak az első félév végéig állnak rendelkezésünkre a szükséges anyagi források. Ha nem érkezik a többségi tulajdonos, vagy nem lépnek érvénybe még 2010-ben a látványsportokat segítő adótörvények, akkor nehézségeink lesznek” – mondta az egykori teniszező.

Természetesen szóba került a Vasas tulajdonosi helyzete, ahogy már évek óta mindig, a sportvezető rovábbra is reménykedik.

„A helyzetünk egyáltalán nem kilátástalan, jelen pillanatban négy különböző vonal is él, folyamatosan tárgyalunk annak érdekében, hogy új többségi tulajdonos kerüljön a Vasas Futball Kft. élére. Tudom, hogy az érdeklődők nagy száma az elmúlt két év sikertelen próbálkozása után meglepőnek tűnik, de ne feledkezzünk meg az adó-jóváírási lehetőség jótékony hatásáról” – fogalmazott Markovits.

Ugyanakkor nincsenek kecsegtető információi az egyesület első emberének a kormány által bevezetni kívánt adótörvényekről sem.

„December közepén az a háttér-információ jutott el hozzánk, hogy az Orbán-kormány által tervezett, a magyar sportélet megsegítésére bevezetni kívánt adótörvénynek (adókedvezménynek) az a része, amely a profi sportokra vonatkozik Brüsszel számára nem elfogadható, csak a fejlesztésekre és az utánpótlás támogatásra vonatkozó részét hagyná jóvá az Európai Unió. Ha ez így történne, az bizony nemcsak minket, hanem a klubok többségét hátrányosan érintené, de én reménykedem a magyar lobbi erejében, hiszen ez a forrás komoly segítséget jelentene az öt látványsportág számára. E nélkül az élsport finanszírozása a mai gazdasági helyzetben megoldhatatlan feladat elé állítja a klubok vezetőit” – nyilatkozta a klub elnöke.