La Liga

Kaká a Getafe ellen térhet vissza

238 nap után újra magára öltheti a Real Madrid mezét Kaká: a brazil középpályás a hétfő esti, Getafe elleni bajnokin léphet pályára, José Mourinho ugyanis azt nyilatkozta, a hajrára becseréli az aranylabdást.

Kaká újra madridi mezben

Májusban játszott utoljára tétmérkőzésen madridi mezben Kaká, és a vártnál hamarabb jött el az idő a visszatérésre: korábban a csütörtöki, Levante elleni Király Kupa nyolcaddöntő-visszavágóra várták, de José Mourinho azt nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának, hogy 15-20 percet kaphat a Getafe elleni bajnokin a brazil aranylabdás.

Miután a Barcelona vasárnap este - a vártnál nehezebben - begyűjtötte a három pontot a Levante ellen, így a Madridnak is kötelező győznie, ha nem akar látótávolságon kívülre kerülni a katalánoktól. Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a Getafe utolsó négy mérkőzését megnyerte - megtréfálta például a Sevillát és a Villarealt is -, remekül helytállnak a bajnokságban, jelenleg hetedikek a tabellán. Az Alfonso Pérez Stadion egyébként a spanyol utánpótlás-nevelés és tehetséggondozás egyik fellegvára, jó példa erre a nyártól a királyiakat erősítő Pedro León.

Pepe és Carvalho eltiltás miatt nem játszhat - a vendégeknél Ivan Marcano és Víctor Sanchez szintén -, de Albiol és Arbeola már korábban is kitűnően helyettesített. Fernando Gago, Gonzalo Higuain, Sergio Canales és Jerzy Dudek továbbra is a maródiak listáját erősíti - a sérvműtétre váró Higuaínnal a jelek szerint már nem is számol a szezon hátralévő részében Mourinho. A sok sérült miatt a Real Madrid várhatóen beerősít az átigazolási piacon, hogy pótolja az argentin támadót.

Persze van élet a Real-Madrid Barcelona különbajnokságon túl is, a bronzérmes pozícióját biztosan őrző Villareal az alsóházi Almería ellen növelheti előnyét üldözői előtt. A hatodik Atlético Madrid pedig a Rancing Santander ellenében eredhet a Villareal-Valencia-Espanyol trió nyomába, de Diego Forlán nélkül, az uruguayi csatár kisebb bokasérülése miatt nem segítheti társait.

Primera División, 17. forduló:

Villarreal-Almería 20.00
Real Zaragoza-Real Sociedad 20.00
Atlético Madrid-Racing Santander 20.00
Real Mallorca-Hércules 20.00

Getafe-Real Madrid 22.00
Várható Kezdőcsapatok:
GETAFE:
Codina - Miguel Torres, Cata Díaz, Rafa, Mané - Pedro Ríos, Boateng, Parejo, Gavilán - Manu, Miku. Vezetőedző: Míchel.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo - Lass, Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Özil, Di María - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.

Vasárnap játszották:
Valencia-Espanyol 2-1 (1-1)

Gólszerző: Aduriz (29.), Mata (92.), illetve Costa (45., öngól)
piros lap: Aduriz (61., Valencia)

Athletic Bilbao-Deportivo La Coruna 1-2 (0-1)
Gólszerző: Llorente (86.), illetve Adrian (22., 52., az első 11-esből)
piros lap: San Jose (34.), illetve Rodriguez (45.)

FC Barcelona-Levante 2-1 (0-0)
Gólszerző: Pedro (47., 59.), illetve Stuani (80.)

Sporting Gijón-Málaga 1-2 (1-1)
Gólszerző: Castro (42., 11-esből), illetve Weligton (45.), Apono (59.)

Sevilla-Osasuna 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kanouté (36.)