Átigazolás

Sokallják Ronaldinho árát a brazilok

A Milan ragaszkodik a 8 millió euróhoz

A Milan januárban nem engedi el ingyen Ronaldinhót, akinek nyáron jár le a szerződése. 8 millió eurós kivásárlási árat állapítottak meg, ami a játékos képességeit és korábbi átigazolási összegeit tekintve nem sok, brazil nevelőegyesülete mégsem tudja kifizetni. A menedzser szerint azért még bőven van érdeklődő, és a középpályás biztos csapatot vált.

Roberto de Assis, Ronaldinho testvére és egyben ügynöke Rio de Janeiróban találkozott Adriano Gallianival, és a báty nem tudta lejjebb vinni a piros-feketék által kért összeget. Így lehetséges, hogy a játékos mégsem megy vissza a nevelőegyesületébe.

Így is biztosnak tűnik azonban, hogy csapatot vált, már csak az a kérdés, hova megy? Állítólag a Flamengo és a Palmeiras is szívesen hazavinné, de más kontinensekről is vannak kérői. A Los Angeles Galaxy szívesen szerződtetné David Beckham mellé, de nem valószínű, hogy a brazil odamenne, mivel ott akar lenni a hazai rendezésű 2014-es világbajnokságon, és nem biztos, hogy az MLS-ből be lehet kerülni a válogatottba.

Ronaldinho stewardessekkel Dubajban

Olasz érdeklődőkről is hallani, de az ellen meg állítólag a Milan tiltakozik, hogy bármelyik riválisát megerősítse Ronaldinhóval. Felvetődött a középpályás első európai klubja a Paris Saint Germain is, onnan viszont nem a legszebben búcsúzott, mikor a Barcelonába ment. És egyébként is valószínű, hogy ragaszkodna egy komoly nemzetközi szereplésre esélyes együtteshez.

Roberto de Assis angol csapatokat emlegetett még, de meglepő lenne, ha az ottani élcsapatok bármelyike lecsapna a lehetőségre. A Liverpool - ha még egyáltalán élcsapat - edzője, Roy Hodgson azt mondta: "eszembe sem jutott, hogy megvegyük". Érdekes, pedig talán épp nekik lenne szükségük komoly erősítésekre.

A Manchester City 2008-ban szerette volna megszerezni, de azóta már bőven van reklámértéket képviselő játékosuk, nem is megy rosszul a csapatnak, és egyébként is Dzekóra hajtanak. A Manchester United még 2003-ban pályázott a játékosra, de most nehezen tudnánk elképzelni, hogy hogy illene a csapatba. A Chelsea is szimpatizált vele korábban, Carlo Ancelotti viszont nem annyira, mikor még mindketten Milánóban dolgoztak, így ez a transzfer sem tűnik valószínűnek.

A végén a brazil még marad Dubajban a Milan edzőtábora után is. Fabio Cannavaro ugyanis arra csábítja, hogy csatlakozzon hozzá az Al Ahlinál. Az Aranylabdás olasz védő szerint nem csak az időjárás kellemes a Közel-Keleten, hanem a focistáknak is jó dolguk van.

A Milan közben nem csak Ronaldinhóval foglalkozik, Tonira mozdultak rá. A Genoa elnöke állítólag szintén Rióban van, és találkozott Gallianival is, a csatár ügynöke pedig Dubajba utazott. Vele kapcsolatban egyébként az Inter és a Juventus neve is felmerült.