Szerződésbontás

A Hull minden erejével megnehezíti a dolgomat - Halmosi Péter

Halmosi Péter megunta a mellőzést, és szeretne szerződést bontani a Hull City-vel.

Halmosi_Péter_foto_afp

Halmosi Péter ősszel egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára klubjában, az angol másodosztályban szereplő Hull Cityben. A középpályás a vasnepe.hu-nak nyilatkozott a mögötte hagyott keserves időszakról és a jövőbeli terveiről is.

Nem tagadom, a jelenlegi helyzet lelkileg azért megvisel. Ám profi futballista vagyok, próbálom függetleníteni magam a körülményektől, teszem a dolgomat, az edzéseken igyekszem a maximumot nyújtani. Nem vagyok rossz állapotban, ezt jelzi, hogy az őszi fizikai teszteken a keret egyik legjobbját nyújtottam. Bár az is igaz, hogy azért meccshiánnyal küzdök. Nem tudom, miért mellőznek, de azzal tisztában vagyok, hogy minden erővel azon van a klub, hogy megnehezítse a dolgomat. Például akkor sem szerepelhetek a posztomon, amikor az amatőrcsapatban játszom. A jobban fizetett futballisták közé tartozom, lehet, hogy így próbálnak faragni a béremen. Eljutottam arra a pontra, amikor már nincs tovább. A napokban a menedzserem, Vladan Filipovics és én leültünk a klub vezetőivel, és kezdeményeztük a szerződésbontást. A reményeim szerint néhány nap múlva szabadon igazolható labdarúgó leszek” – mondta Debrecennel két bajnoki címet szerző balszélső.

Természetesen érthető, hogy a játékos szeretne hazatérni, ugyanakkor az sem elhanyagolható szempont, hogy jelenleg ő a Hull City egyik legjobban kereső játékosa. Karrierjének már elérte csúcspontját, de egy nagy álma még van, nevelőegyesületével szeretne itthon valami emlékezeteset produkálni.

„Angliából mindenképpen távozni akarok. Mondom ezt annak ellenére, hogy a második vonalból vannak irántam érdeklődők. És vélhetően a légióskodással is felhagyok. Húsz évesen lettem meghatározó tagja a Haladásnak. Tizenegy éve élem a profi labdarúgók életét. Az elmúlt években egyre csak fölfelé ívelt a karrierem, egyre följebb léptem, ám most eljött az idő, amikor nincs följebb. Ráadásul annyit voltam távol Szombathelytől, hogy már a honvágy is hazahúz. Szeretnék hazajönni, szeretnék a Haladásban futballozni. Régi álmom, hogy valami nagyot alkossak zöld-fehér mezben. Ugyanakkor nem csak rajtam múlik, hogy a tavaszt a Rohonci úton kezdhetem-e. Aczél Zoltán vezetőedzővel többször beszéltem, jó barátom, ő szívesen látna a csapatban, és egyszer Deéry Attila ügyvezető is felhívott, talán egy hónapja. Ám a klubtól hivatalos megkeresés még nem érkezett. Ha a Hali nem jönne össze, akkor egy normális osztrák ajánlaton azért elgondolkodnék. Ausztria mégiscsak közelebb van Szombathelyhez mint Anglia” – tette hozzá a 31 éves futballista.

Halmosi Péter szót ejtett a válogatottról is, nem csodálja, hogy nem tagja a nemzeti tizenegy keretének, de jól esett volna neki, ha legalább telefonon felhívja őt az Egervári Sándor vezette szakmai stáb.

„2002-ben voltam először válogatott, azóta minden szövetségi kapitány igényt tartott rám. Most viszont úgy tűnik, hogy elfelejtettek. Ami valahol érthető is, hiszen nem játszottam az ősszel. De talán egy telefont megérdemeltem volna a szakmai stáb egyik tagjától. Amelyben közlik, hogy már nem számítanak rám, vagy biztatnak, hogy ha ismét játszol, ha ismét formába lendülsz, akkor majd kapsz lehetőséget a bizonyításra. Nem mondtam le a válogatottságról, de abban biztos vagyok, ha hazatérek Magyarországra, nekem már csak álom marad a címeres mez. Ugyanakkor motivált vagyok, futballozni akarok, és mindenkinek bizonyítani szeretném, hogy nem felejtettem el focizni” – nyilatkozta a 30-szoros válogatott játékos.