Debrecen

A cseh Zdenek Scasny az új vezetőedző

Cseh szakvezető ül januártól a DVSC-TEVA kispadján, a klubvezetés a cseh Zdenek Scasny-t bízta meg a csapat iránytásával. A hírt Szima Gábor klubelnök erősítette meg a dvsc.hu-nak. Scasny asszisztense a Dunaszerdahelyről érkező Meszlényi Tibor lesz.

Scasny a Panathinaikosznál is dolgozott.

Az 53 éves cseh szakember játékosként többek között a Sparta Praha és a Bohemians játékosa is volt, védőként játszott a pályán. A csehszlovák válogatottban négy alkalommal szerepelt. Edzőként többfelé megfordult Európában, első állomása a ciprusi Anagennisi Dherynia volt, de hazájában és a görög Panathinaikosznál is dolgozott. A Sparta Prahával zsinórban kétszer megnyerte a cseh bajnokságot. A Viktoria Zizkov-val 2001-ben Cseh Kupát nyert, és legutóbb is itt dolgozott, 2009 tavaszán.

"Bízunk benne, hogy jó döntést hoztunk, és Zdenek Scasny ugyanolyan sikeres munkát végez majd, mint a DVSC-TEVA előző négy vezetőedzője, Szentes Lázár, Supka Attila, Miroslav Beránek és Herczeg András – mondta Szima Gábor. - A szakember két napot töltött Debrecenben, megismerte a körülményeket. Nagy kihívásnak tekinti az itteni munkáját, mely a megállapodás alapján két esztendőre szól. A célok nem változtak, de a bajnoki címmel kapcsolatos elképzelésünk már nem tőlünk függ. Hiába szerepelünk jól tavasszal, ha a Videoton nem botlik, akkor nem tudjuk elérni azt, amit igazán szeretnénk. Természetesen céljainkat soha nem adjuk fel" - nyilatkozta Szima Gábor a klub hivatalos honlapjának.

Zdenek Scasny segítője az 54 éves Meszlényi Tibor lesz, aki legutóbb Dunaszerdehelyen dolgozott. Másodedzői feladatai mellett vélhetően az első időben tolmácsként is közreműködik az edzéseken.