Futsal

Kozma Mihály Debrecenben építene bajnokcsapatot

Nagy tervek bontakoznak ki Debrecenben, ahol egy tőkeerős szponzor beszállásával remek futsal csapat épülhet.

Kozma Mihály, volt szövetségi kapitány a Real Team Kupa küzdelmein tűnt fel Debrecenben, ahol árgus szemekkel figyelte a játékosokat, mint azt a civishir.hu kiderítette, nem véletlenül. A nyíradonyi székhelyű Huszárok csapata nyáron Debrecenbe költözik, mégpedig óriási terveket szövögetve. Egy tőkeerős nagyváradi szponzor felkérésére ugyanis Kozma Mihály kezdi felépíteni kispályás focit a cívisvárosban.

A Huszárok csapatát teremhiány miatt száműzték Adonyból, habár most még az utolsó helyen állnak az élvonalban, akár a dobogót is célba vehetik. Ez természetesen csak jelentős erősítésekkel hajtható végre, ennek érdekében már le is igazoltak három román válogatott játékost, és további légiósok érkezése is várható. Kozma Mihály hangsúlyozta, nem Debrecen pénzén kíván csodacsapatot építeni, a Hódos Imre sportcsarnokon kívül nem is kér mást a várostól. Azt viszont ígéri, hogy belátható időn belül bajnoki címért küzdene csapatával.

„Tehetséges futballisták egész sora kallódik Debrecenben és környékén, mert a DVSC-n kívül nincs igazán élet. Aki nem fér be a Lokiba, NB III-ban vagy a megyei bajnokságban vegetál, ahelyett, hogy kispályán bajnoki címért küzdene. A mai modern nagypályás foci is egy 30 méteres területre van szűkítve, a futsal és a futball emiatt egy tőről fakad” - mondta Kozma Mihály.