Paksi FC

Kis Károly szerint magasra tették a lécet

A paksi vezetőedző boldog, hogy a csapat sikereit megélhette, és reméli, hogy a történetnek közel sincs vége.

Paksi FcKis Károly vezetésével a paksi együttes sikeres félévét tudhat maga mögött, miután a hatodik helyen áll az NB I tabelláján, mindössze egy pontra lemaradva a második helyezett Zalaegerszegtől. A vezetőedző nem egy magamutogató ember, az azonban biztos, hogy remek munkát végez a csapattal. „Azt tartom nagy dolognak, hogy egy kis faluból idáig el tudtam jutni. Nincs mögöttem jelentős játékos múlt, pedig ez egyáltalán nem hátrány. Igaz, – és erre több példa is akad –, hogy ettől még lehet valakiből jó edző" - fogalmazott a paksi tréner.

Névjegy

Név:
Kis Károly
Született: Mátraballa, 1964. június 25.
Csapatai játékosként: MTK VM (ifjúsági), Nagybátonyi Bányász, Honvéd Papp József SE (Miskolc), Recski Ércbányász SE, Salgótarjáni BTC
Csapatai edzőként: Nógrád megyei serdülő válogatott, Pásztó LC, Salgótarjáni BTC, Vác FC, Balassagyarmati SE, Nyíregyháza Spartacus, Balassagyarmati SE, Szolnoki MÁV, Pécsi MFC, Salgótarján-Baglyasalja FC
Jelenlegi klubja: Paksi FC (2008 decembertől, 2009 tavaszától vezetőedző)
Legjobb eredményei edzőként: Nógrád megyei ifjúsági válogatott (magyar bajnoki cím, 1991); Pásztó (Nógrád megyei I. o., bajnoki cím, 91–92); SBTC (MK-elődöntőbe jutás 97–98); SBTC (NB II., 4., 98–99); Balassagyarmat (3. osztály bajnoki cím, 01–02, NB II., 8., 03–04); Szolnoki MÁV (NB II., 2., 05–06, NB II. 4., 06–07), Paksi FC (Ligakupa, 2., 09–10, NB I., 6., 2010 ősz)
Szakmai végzettsége: Pro licenc

Az elmúlt félév sikerieről is szót ejtett a szakmai munka vezetője.

"Az elmúlt félévben rengeteg olyan élmény ért, amelyre korábban csak gondolni mertem. Egykor annak is örültem, ha elmehettem egy kettős rangadóra, most pedig edzést tarthatok válogatott szinten jegyzett labdarúgóknak. Óriási felelősség ez, de sokat tettem azért, hogy egyszer kapjak egy ilyen lehetőséget, mint amilyet most Pakson nekem szánt a sors” – nyilatkozta a heol.hu-nak Kis Károly.

A 46 éves szakember Gellei Imrétől vette át a csapatot idén tavasszal, és sikerült bent tartani a paksiakat az NB I-ben. Ősszel lejátszott 17 mérkőzésen 28 pontot gyűjtött a gárda, ami remek teljesítménynek mondható, főleg úgy, hogy kizárólag magyar labdarúgókat foglalkoztatnak a csapatnál.

„Mindig is a munkában, az alapos felkészülésben hittem, és hiszek. Ahol jó alkotói légkörben dolgozhattam, így az SBTC-nél, Balassagyarmaton, Szolnokon és jelenleg Pakson, ott sikerült figyelmet érdemlő teljesítményt nyújtani. Sajnos Vácott annak idején az NB I-es bemutatkozásom balul sült el, edző pályafutásom legrosszabb döntését jelentette, hogy akkor ott elvállaltam a felkérést, noha Zalaegerszegen tárt karokkal vártak. Viszont tapasztaltabb lettem, szívesen gondolva vissza a salgótarjáni időkből a már elhunyt Kopka Lászlóra, a gyarmati szakmai ténykedésre vagy a szolnoki NB II-es ezüstéremre. Pakson ezzel a szerepléssel magasra tettük a lécet, ám nagyon boldog vagyok, hogy ezt megélhettem, és csak remélni merem, hogy a történetnek ezzel közel sincs vége. Mindig is éreztem magamban annyi erőt, hogy az élvonalban dolgozhassak, ez most megadatott. Szeretnék még sokáig az NB I-ben edzősködni, tudván azt, hogy akár 3–4 vesztes meccs után megköszönhetik az embernek az addigi ténykedést. Persze, ha azt vesszük, az sem kis tett, hogy 21 éve alatt mindig volt munkám” – jegyezte meg a paksi szakember.