Kézigála

Döntetlen Dánia ellen

Radulovics az évtized kézilabdázója

A már hagyományossá vált év végi kézilabdagálán ezúttal a Loki egykori és mai női kézilabdázói és férfi focistái, valamint a 2000-ben olimpiai döntő játszó dán és magyar válogatott mérkőztek meg egymással. Az este során azt is megtudhattuk, hogy a kezi.hu olvasói Radulovics Bojanát választották az évtized kézilabdázójának, míg a haon.hu olvasói a kick-boxos Tumbász Józsefnek szavazták meg a Debrecen Bajnoka címet.

A SportFace Kézilabda Gála a kilencvenes években kétszeres EHF-kupa-győztes debreceni női kézilabdacsapat és az egykori és mai Loki-focistákból álló férfiegyüttes mérkőzésével kezdődött. A hölgyek húztak el a meccs elején, a fiúkat ugyanis nagyon zavarta a hatosvonal. Rendre beléptek, de miután jobban kezdtek koncentrálni, elsősorban Dzsudzsák Balázs gólerős játékának köszönhetően visszajöttek, és 9-9-re legyőzték Csapó Erikáékat - a speciális szabályok értelmében a labdarúgóknak a döntetlen eredmény is elég volt a diadalhoz.

Ezt követően került sor a haon.hu szavazásának eredményhirdetésére. A hajdú-bihari megyei híroldal olvasói Tumbász Józsefet, az első magyar profi kick-box világbajnokot választották Debrecen valaha volt legjobb sportolójának, azaz ő kapta a Debrecen Bajnoka díjat.

A folytatásban a magyar csörgőlabda-válogatott és a Fradi valamint a Debrecen 2001-es korosztályú szivacskézilabdázó csapatai játszottak bemutatómérkőzéseket.

A Dánia-Magyarország találkozó előtt azt is megtudhattuk, hogy a kezi.hu internetes oldal szavazói Radulovics Bojanát választották az elmúlt évtized legjobb kézilabdázójának.

Radulovics Bojana lő a Dánia elleni mérkőzésen a Kézilabda gálán - Fotó: MTI

A kiváló átlövő természetesen pályára lépett a magyar válogatottban a 2000-es olimpiai döntő újrajátszásán. A mérkőzés előtt a két csapat játékosai megemlékeztek arról a nagyszerű beállóról, aki már semmiképp sem lehetett volna ott Debrecenben szerda este, a 2005-ben elhunyt Kulcsár Anitáról.

A skandinávok kezdtek jobban, a lerohanásaik még 10 év elteltével is nagyszerűen működtek. Idővel azonban beindultak a mieink is, egyre többször sikerültek a régi figurák, és szemet gyönyörködtetően működtek a páros kapcsolatok is. Végül 21-21-es állásnál Dánia támadhatott, de a teljes magyar együttes felvonult ellenük, még Mocsai Lajos kapitány is megpróbált labdát szerezni. Egy hetest még ki tudtak harcolni, a labda viszont "véletlenül" a lelátón kötött ki, így maradt a gálához és a remek hangulathoz méltó döntetlen.