Nyilatkozat

Újpesten pályaedzőként én irányítottam az eseményeket - Véber György

Véber György úgy gondolja, a kisebb kluboknál szerzett szörnyű tapasztalatok is kellettek ahhoz, hogy Pápán megfelelően dolgozzon.

PápaA Lombard Pápa játékosai jelenleg a pihenőidejüket töltik, a vezetőedző Véber György pedig a naplo-online.hu-nak nyilatkozott a közelgő teremtorna szerepéről a felkészülésben, Újpestről és a jövőjéről a pápai csapatnál.

„Nem elsősorban a monotónia megtörése miatt jó a teremtorna. Sokkal inkább arról van szó, hogy ezek általában telt házas meccsek, ahol remek hangulatban lehet teljesíteni. Amikor egy hónapja megkaptuk a versenykiírást, azonnal jelentkeztünk, mert azt gondolom az ilyen lehetőséggel élni kell. Az előtte lévő három napot arra fordítjuk, hogy ráhangolódjunk a tornára, illetve kialakítsam a sorokat” – magyarázta a teendőit a fiatal szakember.

Az egykori technikás középpályás kitért az Újpesten pályaedzőként töltött időszakára is, amikor Mészöly Géza segítőjeként tevékenykedett.

„Két évig voltam Újpesten pályaedző, de csak papíron, mert az állandó tüske bennem, hogy valójában én irányítottam az eseményeket. Ezután kisebb kluboknál szereztem szörnyű tapasztalatokat, de ezek is kellettek ahhoz, hogy Pápán úgy dolgozzam, ahogy. Itt lettem igazán önálló edző, és ez megadja az alapját minden további munkámnak. Egyszer szeretnék majd az Újpest vezetőedzője lenni, hivatalosan is. Egyébként az a véleményem, hogy most a tökéletesen megfelelő helyen vagyok, mint ahogy az is meggyőződésem: a Lombard Pápa a lehetőségekhez viszonyítva, ahogy az autóversenyzők szokták mondani, a felső határon mozog” – nyilatkozta Véber György, akinek talán nem véletlenül nincs Pápán pályaedzője.

A szakvezető szót ejtett a jövőbeli terveiről is, valamint arról, hogy miért akadt ki a pápai közönségre a bajnokság közben.

„Szakmai szempontból élmény lenne, ha a nyáron a Pápa megőrizné az első hét hely valamelyikét, amibe a negyedik, ötödik és hatodik is benne van. Az év végén pedig arról számolnék be szívesen, hogy változatlanul versenyben vagyunk a bajnokságban a nemzetközi szereplést jelentő helyezések egyikéért. Nekem nem az esett a legrosszabbul, hogy szidtak a szurkolók, hanem az: a többiek, a körülöttük ülők nem közösítették ki az említetteket. Amikor aztán kifakadtam, ez megtörtént. Más a helyzet, ha az utolsó helyen kullogunk és mindenki összever, de erről szó sem volt. Megnyugodni egyébként soha nem fogok, hasonló esetben ugyanígy cselekednék” – jegyezte meg a temperamentumos vezetőedző.