Újpest

Mészöly Gézát nem keresték Debrecenből

A vezetőedző úgy gondolja, a következő félévben Simon Krisztánnak még Újpesten kellene szerepelnie a fejlődése érdekében.

UTENem állt meg az élet Újpesten a téli szünetben sem, hiszen Mészöly Gézát többen is esélyesnek tartják a DVSC-TEVA kispadjára, míg Simon Krisztiánt a Feyenoord vásárolná meg. Az Újpest szakvezetője viszont úgy véli, a következő fél évet még a lila-fehér csapatban kellene a eltöltenie a jobbszélsőnek.

Nem egyszerű ez a kérdés, hiszen edzőként figyelembe kell vennem a klub érdekeit is. Természetesen számítanék Krisztiánra tavasszal, de ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapunk érte, akkor megértem, hogy elengedjük. Nekem az a személyes véleményem, hogy Simon Krisztián egy nagyon tehetséges játékos, akinek egészen biztosan helye lesz egy erős nyugati bajnokságban. Ezzel együtt az az érzésem, hogy a fejlődése szempontjából az lenne a legszerencsésebb, ha a tavaszt még Újpesten töltené, akár úgy is, hogy a Feyenoord most megvásárolná a játékjogát, de egyből kölcsön is adná őt nekünk a szezon végéig” – javasolta az újpesti vezetőedző.

Simonon kívül Korcsmár Zsoltot a Brann Bergen, Tisza Tibort a címvédő Debrecen látná szívesen soraiban.

„Korcsmár Zsolt az előző bajnokság utolsó fordulójában a Vasas elleni góljával koronázta meg a 2010-es tavaszi teljesítményét, és Norvégiából is ugyanolyan profi mentalitással tért vissza, ami korábban is jellemezte. Az U21-es válogatott elleni meccsen láttam, hogy igazi erőssége lenne az Újpestnek, ha itthon marad, de neki minden tudása és rutinja meg van ahhoz, hogy külföldön folytassa a karrierjét, az ő ügyében is folyamatosan egyeztet a két klub. Nagyon szeretném, ha Tisza Tibi viszont maradna, de mivel ő az Újpest FC egyik legjobb játékosa, nem csodálkozom rajta, hogy minden átigazolási szezonban felmerül a neve több klubnál is. Az idényt lezáró beszélgetésünkkor az derült ki számomra, hogy azt szeretné, hogy ő és vele együtt az egész csapat még jobb teljesítményt nyújtson. Bízom benne, hogy együtt marad a mostani keret, és megmutathatjuk tavasszal, hogy igazából mire vagyunk képesek” – nyilatkozta Mészöly Géza.

A szakember tisztában van vele, hogy szóba került a neve a DVSC-TEVA csapatánál, kapcsolatfelvétel azonban nem történt az ügyben.

„Pletykaszinten hallottam, hogy felmerült az én nevem is Debrecenben, de semmilyen hivatalos megkeresés nem érkezett sem a klub felé, sem felém. Amikor márciusban visszatértem a Megyeri útra, elmondtam, hogy komoly célokat szeretnék itt elérni, szóval továbbra is Újpesten képzelem el a jövőmet” – mondta határozottan a 43 éves szakember.