Német foci

Klopp vagy Tuchel lehet az utódom - Joachim Löw

Németország-szerte meg vannak elégedve Jochim Löwnek, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának munkájával, de a szakvezető már a jövőre gondol: a fifa.com-nak nyilatkozva a lehetséges utódokról beszélt.

Löw előbb Eb-t vagy vb-t nyerne, aztán jöhet az utód"Három csapat, a Dortmund, a Mainz és a Freiburg játéka nagyon hasonlít a válogatott stílusához. A Dotmund például mestere a labdaszerzés után azonnali visszarendeződésnek és támadásnak, ez nálam is különösen fontos."

A korábban a WfB Stuttgartot is irányító szakember a lehetséges utódokat is megnevezte, szerinte Jürgen Klopp, a Dortmund vagy Thomas Tuchel, a Mainz vezetőedzője ideális jelölt lenne a nemzeti tizenegy kispadjára.

"Klopp és Tuchel is hatékonyon tudná irányatni a válogatottat a saját elképzelési szerint. Valahányszor csak beszéltem Jürgennel vagy Thomasszal, mindig láttam, hogy rendkívül határozott elképzeléseik vannak, pontosan tudják, mit akarnak. Világos ütemtervük van, amihez szinte vallásosona ragaszkodnak."

Löw ugyanakkor csak elméleti síkon beszélt minderről, egyelőre eszében sincs átadni a stafétát, szerződése a 2012-es Európa-bajnokság végéig szól, de a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy addig irányítja a Natinaelelfet, amíg a csapat nem nyer egy nagy tornát. Erre a kontinestornáán vagy a 2014-es világbajnokságon szerinte minden esélye megvan a válogatottnak.