DVSC-TEVA

Egy idegen szakembert könnyebben elfogadnak - Herczeg András

Herczeg András szerint azért szerepelt gyengébben a bajnokságban a Debrecen, mert riválisaiknak csak heti egy mérkőzésre kellett készülniük.

DVSCA DVSC-TEVA Herczeg András lemondása után folyamatosan keresi a szakember utódát, akit azonban még nem találtak meg. A leköszönő klubmenedzser a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában összegezte az elmúlt időszak tapasztalatait.

„Az utóbbi másfél évben 87 tétmérkőzést játszottunk, ami három évre is elegendő lett volna, rengeteget utaztunk, közben végeztem a pro licencet, ez így együtt megviseli az embert. Megtisztelő Debrecenben edzőnek lenni, a szurkolók többsége mellettünk állt, máshol azonban nagyobb a türelem, a tolerancia. Azt gondoltam, a pályán már megedződtem, hiszen a kispadon gyakran kell a másodperc töredéke alatt döntéseket hozni. Most több napom is volt, hogy döntsek arról, hogy maradok-e, de mégis nagyon nehezen sikerült dűlőre jutnom. Végül azonban úgy éreztem, hogy ezt a döntést kell meghoznom. Az embernek mindig tudni kell, hogy mikor kell abbahagynia valamit, s mikor kell új célokat és kihívásokat megfogalmazni. Én úgy éreztem, az én életemben ez a pillanat most jött el” – világított rá távozásának indokaira a jövőben szakmai igazgatóként dolgozó szakember.

Az 54 éves tréner elmondta, a debreceni drukkerektől sokkal jobban fáj a kritika, mintha mástól érkezne.

„Egy idegenből jött szakembert valahogy könnyebben elfogadnak. A bírálat persze hozzátartozik az edzői szakmához, viszont ugye az ember szereti a városát, a debreceni embereket, s így tőlük sokkal inkább fáj a kritika. Úgy látom, máshol, például Angliában nagyobb a türelem, a tolerancia. Egy-egy rosszabb eredmény itt nagyobb indulatokat vált ki. Külföldön az éllovas csapatok mindegyike játszik a nemzetközi kupákban, Magyarországon második éve csak a DVSC-nek volt erre lehetősége. A riválisaink heti egy bajnokit játszottak, tudtak regenerálódni. Nagyon nehéz mindig pihent ellenfelekkel megküzdeni. Mindezek ellenére a rangadókat hozni tudtuk, bosszantó vereségek azonban többször is becsúsztak” – mesélte Herczeg András.