Premier League

Balotelli mesterhármasával ideiglenesen élen a Manchester City

A Fulham Gera nélkül győzött, a Tottenham a Newcastle-t gyűrte le

Az olasz csatár két tizenegyest és egy kipattanót lőtt be, vezetésével a Machester City kiütötte a kínlódó Aston Villát. A Fulham két szép korai Baird-találattal győzte le a Stoke City-t, és ezzel legalább ideiglenesen elmozdultak a kiesőzónából. A Tottenham sokáig csak birkózott a Newcastle-lel, de miután megszerezték a vezetést, még azt is elbírták, hogy emberhátrányba kerültek.

Már a 8. percben vezetett a Manchester City a Villa ellen. Balotelli végezhetett el tizenegyest, és a jobbra dőlő Friedel mellett a bal alsóba gurított. (1-0)

Még az első negyedórában megduplázták az előnyüket: egy szöglet után Lescott fejelt a hosszú felső felé, és bár Bannon kibólintotta a labdát, a partjelző szerint már túl volt a játékszer a gólvonalon. (2-0)

A Villa a továbbiakban sem mutatott semmit, a City játékosai kedvükre játszottak közöttük. Így a 27. percben Silva cselezgetett a jobbszélen, kényszerítőzött Yaya Touréval, majd a jobb alsó felé lőtt. Friedel védeni tudott, de a hosszú felé továbbcsorgó labdát Balotelli bepofozta. (3-0)

Balotelli lövi az egyik tizenegyest az Aston Villa elleni PL-meccsen

Gyakorlatilag eldőlt tehát a meccs az első félidőben, de azért a szünet utánra is maradt gól. Johnson került a földre az Aston Villa tizenhatosán belül az 55. percben, és az újabb büntetőt Balotelli az elsőhöz hasonló magabiztossággal lőtte be az eldőlő kapus mellett. (4-0)

Gerard Houllier megpróbálkozott ugyan néhány cserével a vendégcsapatban, de nem sok momentumuk volt, sima vereséget szenvedtek.

A Fulhamben Gera Zoltán a padon ült, és nélküle szerezte meg a három pontot a csapat a Stoke stadionjában. Baird a 4., majd a 10. percben is szép gólt lőtt. Előbb egy kipattanót bombázott gyönyörűen a jobb felsőbe - a labda a kapufát is érintette -, majd egy szabadrúgás utáni legurításből lőtt élesen a hosszú alsóba. (0-2)

Ezután többnyire a Stoke nyomott - már amíg elhitték, hogy meglehet a meccs -, de a Fulham Murphy vezetésével becsülettel védekezett. A második félidőben Hangeland bemutatott ugyan néhány érdekes figurát, de sem a tizenhatoson belüli vetődéses blokkjával (talán nem érte a kezét a labda), sem az ellenfél csatárának későbbi "megbúbolásával" nem tudta bajba sodorni csapatát. Végül becsületes iparosmunkával megszerezték a három pontot, és elkerültek a kieső helyekről. Igaz, a Birmingham és a Wigan is kevesebb meccsnél tart.

A Tottenham a Newcastle-t fogadta - Kádár Tamás a vendégek cserepadján ülte végig a meccset -, és sokáig csak kemény gyűrkőzés folyt a pályán. A hazaiak voltak némi fölényben, de valódi helyzeteket nem tudtak kialakítani. Az első komolyabb lehetőségként Van der Vaart szabadrúgását írhattuk fel, de azt is magabiztosan ütötte ki Krul.

Közvetlenül a félidő előtt Pavljucsenko hagyta ki az addigi legnagyobb helyzetet: a rövid oldalról fejelt, de a kapus remekül ért le az alsó sarokra, és kapufára ütötte a labdát, ami a másik oldalon is hozzáért a tartóoszlophoz, mielőtt felszabadítottak volna a védők.

A második játékrészben érett góllá az enyhe Tottenham-fölény, amikor Lennon a jobbszélről célba vette a hosszú alsót, és a labda a kapuban kötött ki. (1-0)

Tíz perccel később emberhátrányba kerültek a hazaiak, mivel Kaboul összetűzésbe került Tiotéval, és a fejelő mozdulatát a játékvezető egy piroslappal értékelte. A kiállítás azonban a Tottenhamnek tett jót! Több helyzetet is kialakítottak, és a 81. percben Bale bemutatta Lennon találatátnak tükörképét. A balszélen megkavarta a védőket, és ő is kilőtte a hosszú alsó sarkot. (2-0)

A Sunderland hazai pályán kapott ki a Blackpooltól Campbell duplájának köszönhetően, míg a Blackburn egy két kiállítást hozó találkozón győzte le 3-1-re a West Bromwich Albiont. Ezen a találkozón Kalinic került fel háromszor a jegyzőkönyvbe: két gól mellett az övé lett az egyik piroslap.

Eredmények:

Manchester City - Aston Villa 4-0 (3-0)

Tottenham - Newcastle 2-0 (0-0)

Stoke City - Fulham 0-2 (0-2)

Sunderland - Blackpool 0-2 (0-0)

West Bromwich - Blackburn 1-3 (1-1)